Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Chianti Ensemble met Mahler en meer

Het Pianokwartet is Mahlers enig overgebleven kamerwerk. Het Chianti Ensemble paart dit werk aan stukken van Webern en Dvořák in dit speciale optreden voor het Mahler Festival in het Concertgebouw. Let op: tickets gaan vanaf 1 juni 2024 in de verkoop.

Chianti Ensemble met Mahler en meer

Data
zo 11 mei11:00 - 12:00
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps

Chianti Ensemble

Dertig jaar na de vorige editie vindt in mei 2025 in Het Concertgebouw voor de derde maal een groots Mahler Festival plaats. In de Grote Zaal staan de symfonieën centraal. In de Kleine Zaal hoort u deze week de ‘andere kant’ van Mahler: werken voor slechts enkele musici. In twee Zondagochtend Concerten komen die samen met die van tijdgenoten en vrienden. Vandaag brengt het Chianti Ensemble onder meer het Pianokwartet, Mahlers enig overgebleven kamerwerk.

Pianokwartet

Mahler schreef zijn Pianokwartet in a als tiener. Het is zeker voor Mahlers doen heel romantisch, Schumannesk – en onaf. Een eerste deel is compleet, maar van het scherzo bestaan slechts een aantal maten. Het stuk werd door weduwe Alma Mahler in de jaren zestig teruggevonden. Het vanuit Nederland opererende Chianti Ensemble bestaat uit vijf internationaal veelgevraagde solisten, en voert het kwartet vandaag uit naast stukken van Webern en Dvořák.

Mahler Festival

Van 9 tot en met 18 mei 2025 organiseert Het Concertgebouw voor de derde keer een groots Mahler Festival. Na Mahler Feesten in 1920 en 1995 klinken nu opnieuw alle symfonieën van Mahler in de Grote Zaal. Ze worden uitgevoerd door onder meer het Budapest Festival Orchestra, Chicago Symphony Orchestra en het Concertgebouworkest, dat ooit nog door Mahler zelf werd gedirigeerd. De Kleine Zaal staat in het teken van Mahlers mooiste liederen en kamermuziek. Meer informatie over het Mahler Festival vindt u hier.

Amsterdam 750

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar, en dat vieren we een jaar lang. Op 27 oktober 2024 start een jubileumjaar vol activiteiten voor alle Amsterdammers.

Onderdeel van

Amsterdam 750

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar, en dat vieren we een jaar lang. Op 27 oktober 2024 start een jubileumjaar vol activiteiten voor alle Amsterdammers. Van kleine buurtactiviteiten tot aan grote culturele evenementen. ​Meer over Amsterdam 750

Meer informatie

Chianti Ensemble met Mahler en meer

Data
zo 11 mei11:00 - 12:00
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps