Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tours

HAVENsafari

Tot en met 25 september brengt de HAVENsafari je op avontuurlijke plekken in het westelijk havengebied. Vaar mee met deze unieke boottocht en ontdek avontuurlijke plekken in het westelijk havengebied van Amsterdam en Zaandam waar je normaal niet kunt komen. Naast de prachtige uitzichten, gaat er ook een storyteller mee die je alles vertelt over de geschiedenis van de havens. Zo kom je meer te weten over de enorme bergen cacao die hier zijn opgeslagen, de gigantische cargoships die wel 17.000 ton kunnen vervoeren en over Vletterlieden die zich bezighouden met het vast- en losmaken van schepen

Unieke avontuurlijke verhalentour door de Havens

Deze zomer zijn vanaf half augustus (coronaproof) zeven nieuwe vaarten toegankelijk waarin de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van de havens op ludieke wijze toegelicht wordt. In de overdekte terminals worden de stoere havenmedewerkers bezongen door lieftallige operazangeressen

Ook staat de geschiedenis van cacao centraal want de Amsterdamse haven is sinds mensenheugenis ‘s wereld grootste importhaven van cacao. Bevlogen gidsen laten de bezoeker met andere ogen naar dit onbekende gebied kijken waarin jaarlijks 600.000 ton cacao wordt overgeslagen. Cacaobonen liggen gemiddeld vier jaar te wachten in Amsterdam voor ze worden geperst tot poeder en boter. Daarna wordt er suiker toegevoegd en maken bedrijven er letterlijk chocola van”.

Een beleving die alle zintuigen prikkelt

Met het comfortabele, deels overdekte schip, de Hembrug 1 by TAETS, incl. bar met hapjes en drankjes- is deze ervaring een aanrader voor avonturenzoekers en levensgenieters die meer over dit onbekendere deel van Amsterdam willen ontdekken.

Meer informatie

De boot vaart vanaf zaterdag14 augustus  van 18:00 uur - 21:00 uur (vertrek vanaf Pier 14, A’dam) tot en met zaterdag 25 september. Meer info en tickets zijn te koop via de website van Havensafari.