Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Koen Smilde Photography

De buurten van Amsterdam: Bos en Lommer & De Baarsjes

Een heel diverse plek waar je alles kunt doen: eten, drinken, sporten, luieren. Dat zijn de Bos en Lommer & De Baarsjes voor Quinten.

Quinten Montroos is al 5 jaar trotse bewoner van De Baarsjes. Hij is graag buiten en ziet veel van de buurt. Hij neemt ons mee langs zijn favoriete plekjes in Bos en Lommer & De Baarsjes. 

De Baarsjes: Quinten - De buurten van Amsterdam | Uit in Amsterdam

Video thumbnail

Biertjes en burgers op Mercatorplein

Midden op het Mercatorplein bevindt zich Café Zurich. Door de ligging kun je er met mooi weer de hele dag in het zonnetje zitten. Maar ook binnen is het erg gezellig. De menukaart vertegenwoordigt de multiculturele samenleving in de Baasjes. Ontbijt bijvoorbeeld met Turkse yoghurt, lunch met een broodje pompoenhummus, dineer met overheerlijke gamba's en blus het af met een bijzonder biertje. Bij De Biertuin (voorheen Café Frits) is er door de grote bierkaart voor ieder wat wils. Van Schotse bieren tot aan Belgische. Er zijn zelfs glutenvrije biertjes te vinden. Verder is hun specialiteit kip aan het spit en huisgemaakte burgers: ze hebben ze dik, dun of vega. Niks is te gek.

Jan Evertsenstraat

In deze korte, maar volle straat, vind je alles wat je nodig hebt. Er zijn genoeg plekken voor lekker eten, kledingwinkels in overvloed, vele cafés voor een kopje koffie en winkels voor de mooiste sieraden. Volgens Quinten is Knotsknetter de leukste kinderwinkel in de buurt. Een walhalla voor ouder en kind. Ze hebben knuffels, kleding en zelfs een kapper! Een deur verder zit Smartbike. De naam zegt het al, een fietsenwinkel en in De Baarsjes een heus begrip want ze zijn snel en betrouwbaar. Voor de snacktrek gaat Quinten graag naar Alexandria Cafetaria om een frikandel te bestellen.

Erasmuspark

Centraal in het Erasmuspark ligt Terrasmus, een gezellig café waar mensen samenkomen. Of je nu voor gezond wilt gaan of liever een vette hap wilt, Terrasmus heeft het allemaal. Goeie koffie, lekkere smoothies en koude drankjes. Het is er heerlijk koel onder de bomen maar ook lekker warm in de zon. Dichtbij is een speeltuin waar de kinderen hun energie kwijt kunnen. (De speeltuin is open van maart tot november.)

Ontdek meer moois in Bos en Lommer & De Baarsjes of bekijk de andere Amsterdamse buurten.