Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Onthulling / presentation of the art work for Imagocampagne (renew your view) in STRAAT Museum
Afbeelding van Pauline Arkesteijn

amsterdam&partners lanceert nieuwe bewonerscampagne ‘Amsterdam verruimt je blik’ met een ludieke kick-off

24 januari, Amsterdam. Vanmiddag lanceerde amsterdam&partners de nieuwe bewonerscampagne ‘Amsterdam verruimt je blik’. Het is een campagne die het gevoel van trots bij Amsterdammers vergroot door de rijkdom aan perspectieven en initiatieven van Amsterdammers in beeld te brengen. Wie en wat vormt de stad en haar stadsdelen en hoe verruimen ze jouw blik? De campagne startte met de onthulling van een muurschildering van kunstenaar Hugo Mulder. Deze mural, draagt trots het Amsterdamse wapen en wordt vergezeld door een extra banier met de slogan 'Blikverruimend'.

Het Amsterdamse wapen

Kunstenaar Hugo Mulder, de ambassadeurs van de campagne en Geerte Udo, directeur amsterdam&partners, onthulden het kunstwerk geschilderd op een container op het NDSM-terrein. Op het kunstwerk staat een QR-code die verwijst naar de campagnevideo. Vandaag wordt het kunstwerk ook geprojecteerd op vier verschillende locaties in de stad; de Marnixstraat, het Prins Bernhardplein, het Rokin en op het Max Eeuweplein.

Onthulling / presentation of the art work for Imagocampagne (renew your view) in STRAAT Museum
Afbeelding van Pauline Arkesteijn

Deelnemers van de campagne ‘Amsterdam verruimt je blik’ 

Elf bijzondere initiatieven ontwikkeld door twaalf Amsterdammers staan centraal bij de lancering van deze campagne. Elk initiatief voegt iets bijzonders toe aan een duurzame en inclusieve stad. In de verdere uitrol zullen steeds meer Amsterdamse gezichten en verhalen te zien zijn die Amsterdam echt Amsterdam maken en die de campagne verrijken.

'In deze stad komen namelijk veel verschillende perspectieven samen – en daar zijn we trots op en dat willen we vieren. We hopen met hun verhalen, bewoners te inspireren, te laten nadenken en hun blik te verruimen. Elk perspectief is welkom. Er is geen goed of fout. Mooi of lelijk. Een campagne die juist door haar open karakter de kracht heeft mensen te verbinden, in beweging te zetten, eenheid te creëren en mensen nog meer of weer trots te laten zijn op Amsterdam.’ Aldus Geerte Udo, directeur amsterdam&partners.

Zoals het verhaal van Nicky Castricum, die 8 jaar geleden Mot in Mokum is gestart. Een verzameling vlindertuinen in Amsterdam die bijdragen aan de biodiversiteit. Hij probeert zoveel mogelijk Amsterdammers voor te lichten over de verschillende typen gifvrije beplanting die wél goed zijn voor vlinders en andere insecten. Of Abdelhamid Idrissi. Zijn missie is; ieder kwetsbaar kind een fijne nachtrust te geven. Hij is oprichter van Studiezalen, een stichting die een fysieke werk- en begeleidingsplek biedt aan scholieren in kwetsbare wijken. Vervolgens heeft hij supermarkt Fris opgericht: een winkel waar kwetsbare gezinnen gratis boodschappen kunnen krijgen.

Het concept

De basis van het campagneconcept is 'Het Vernieuwd Verhaal van Amsterdam' dat is ontwikkeld in co-creatie met 150 ambassadeurs. Deze groep bestaat uit bewoners, bedrijven, ondernemers, kennisinstellingen, culturele instellingen, creatieve makers en de creatieve industrie uit alle stadsdelen. In november is de bezoekerscampagne; 'Renew your view on Amsterdam' gelanceerd in het buitenland waarin dezelfde basis is gebruikt met als doel bezoekers op een andere manier naar de stad te laten kijken.

Zichtbaarheid

De campagne is 12 weken zichtbaar is in de stad. In de loop van de komende weken wordt de campagne verder uitgerold en door vertaald naar andere bewoners projecten op stadsdelen- buurtniveau, zoals de 24UUR evenementen: In 2024 op 25 mei 24UUR West, op 7 september 24UUR Oost en 12 oktober in 24UUR Nieuw-West. 24UUR Amsterdam | I amsterdam.