Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Queer Walk 2023.
Afbeelding van Jan de Ridder

Dit zijn de leukste activiteiten tijdens Queer & Pride Amsterdam

Voor het eerst organiseren Queer Amsterdam en Stichting Pride Amsterdam samen Queer & Pride Amsterdam. Daarom krijgt het evenement dit jaar een éxtra week, van 22 juli t/m 6 augustus. Wij hebben de leukste tentoonstellingen, lezingen en activiteiten verzameld.

Amber Brandenburg
Redacteur. Daagt graag mensen uit in spelletjescafés en heeft een zwak voor shared dining en goede koffie.

De mol en de paradijsvogel

Wat hebben een mol en een paradijsvogel met elkaar te maken? Je ziet het in de musical De mol en de paradijsvogel, waarin de verhalen van Albert Mol en een Syrische vluchteling samenkomen. De één komt publiekelijk uit de kast in een naoorlogs Nederland en de ander zoekt een weg als drag-artiest in Amsterdam anno 2023. Een spannende zoektocht naar tolerantie en zichzelf.

Zaterdag 22 juli t/m zondag 6 augustus, 20:30 – 22:30 | Marnixstraat 402, DeLaMar | vanaf €19,50

Pride in de Hortus Amsterdam

Pride in de Hortus! Tijdens Queer & Pride Amsterdam staat Hortus in het teken van diversiteit en inclusiviteit. Praat mee over pride in het plantenrijk, volg de zomerse rondleiding (gender)diversiteit in de natuur en schrijf je in voor de queer-speeddating sessie.

Zondag 23 juli t/m zondag 6 augustus | Plantage Middenlaan 2A, Hortus Botanicus Amsterdam

Queer Hub

Queer Hub is dé ultieme hang out voor en door de queer community. Scoor nieuwe boeken op de queer boekenmarkt, volg een textielworkshop, eet je buik rond bij de taco-foodtruck en laat je gaan op de deuntjes van House of Jungle.

Dinsdag 25 en woensdag 26 juli | IJpromenade 2, Tolhuistuin

Eustache McQueer Live

Denk je aan een fluorescerende baard, een verleidelijke stem en pakkende acid baslijnen, dan denk je aan Eutasche McQueer. Dit podiumbeest weet als geen ander het publiek te ontroeren en betoveren met een revolutionaire energie.

Donderdag 27 juli, 20:00 – 21:30 | Kerkstraat 52, Club chUrch | €10,-

LoveSwim

Neem een verfrissende duik in de Amstel en zwem mee met de LoveSwim: hét queer-zwemevenement van het jaar. De exacte planning houden ze nog even geheim, maar met opzwepende muziek van huis-dj Robin S. en fijne hapjes kan het niet anders dan een spetterende dag worden.

Vrijdag 28 juli, 17:00 | Weesperzijde 1094, Roeicentrum Berlage | €30,-

Bar Baarsch Queer Dating

Bar Baarsch Terrace Jan Evertsenstraat
Afbeelding van Koen Smilde

Niet straight en niet bezet? Misschien vind jij dan wel jouw maatje voor het leven (of voor heel even) bij Bar Baarsch. De avond begint met een goed glas roze bubbels van het huis en daarna kan het daten beginnen.

Dinsdag 1 augustus, 20:00 – 23:00 | Jan Evertsenstraat 91, Bar Baarsch

Include Your Queer Voice: workshop for ensemble singing

Warm je stembanden maar alvast op, want ook dit jaar organiseert GALAkoor een workshop ensemble zingen, onder leiding van dirigent Joost van Velzen. Alle queer stemmen zijn welkom. Van een non-binaire lage C tot een beer met een fluitregister: aan het einde zijn niet alleen de stemmen in harmonie.

Woensdag 2 augustus, 20:00 – 22:00 | Wibautstraat 129, Pride Hub

Ruis

Wat gaat er in je hoofd om als je jong en queer bent? 11 jongeren delen hun persoonlijke verhaal in Ruis: dé theatervoorstelling en kunstexpositie over zoenen, de GSA, zenuwvocht en meer. Het LGBT+ Youth Performance Initiative Amsterdam zoekt de randjes op, laat het schuren, maar viert bovenal queer joy.

Donderdag 3 augustus, 13:00 – 14:00 | Wibautstraat 129, Pride Hub

Fabulous Pride Silent Disco Walk

Feest mee met de dansende regenboog en zing de longen uit je lijf tijdens de Fabulous Pride Silent Disco Walk. De dansgids-DJ vertelt over gelijkheid in de stad terwijl de Disco Bakfiets de beste plaatjes draait. De dresscode? Kleurrijk en flamboyant.

Vrijdag 4 augustus, 17:00 – 18:30 | Honthorststraat 20, Museumplein | €19,50

De Botenparade

Last but not least: de Botenparade. Deze activiteit is iedere zomer weer één van de hoogtepunten in de stad en mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Zwaai, dans, zing en vier op de kade terwijl de feestelijke boten je over het water passeren #YouAreIncluded.

Zaterdag 5 augustus, 12:00 –  18:00 | Oosterdok – Nieuwe Herengracht – Amstel – Prinsengracht – Westerdok

Van 22 t/m 28 juli zorgt Queer Amsterdam voor het programma en van 1 t/m 6 augustus zorgt Stichting Pride Amsterdam voor het programma.

Amber Brandenburg
Redacteur. Daagt graag mensen uit in spelletjescafés en heeft een zwak voor shared dining en goede koffie.