Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Theater de Roode Bioscoop

is een eigenzinnig podium en artistieke ontmoetingsplek voor onverschrokken artiesten en bezoekers, met een avontuurlijke kijk op muziek en literatuur. Aanstormende talenten en gevestigde podiumkunstenaars krijgen de kans af te wijken van gebaande artistieke paden en in alle vrijheid nieuwe concepten te onderzoeken. Soms voor het eerst voor publiek. Artiesten en bezoekers beleven oog in oog met elkaar het unieke moment van een ontwikkelproces. Zulke kansen krijg je in het muziektheaterlandschap van Amsterdam maar zelden!

Dicht op de huid

Theater de Roode Bioscoop aan het Amsterdamse Haarlemmerplein is een honderd jaar oud, intiem theater waar het publiek dicht op de huid zit van de artiesten. Het akoestisch getinte programma is divers en genre-overschrijdend. Verwacht muziektheater, poëzie, jazz, wereldmuziek, klassieke muziek én chansons.

Films

Na ruim 100 jaar vertoont de Roode Bioscoop ook weer films. Onder het genot van een diner worden prachtige documentaires vertoont in aanwezigheid van de regisseurs. Na de vertoning is er ruimte voor discussie en eindigt de avond met een visueel dessert en naborrelen aan de bar. 

De Roode Bioscoop

heeft als missie om met zijn uitzonderlijke historie, locatie en akoestiek een vrijplaats in Amsterdam te zijn waar nieuw en gevestigd talent op kleine schaal (het theater telt 70 stoelen) en in vrijheid kan experimenteren. Met gastvrijheid hoog in het vaandel willen we het publiek deelgenoot maken van artistieke maakprocessen in een ongekend intieme setting in het hart van Amsterdam.