Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Julidans - Age of Content

De ogen zijn gericht op (LA)HORDE, het Parijse collectief dat sinds 2019 leidinggeeft aan Ballet National de Marseille en de rafelige Zuid-Franse havenstad tot een brandpunt van de dans van nu maakt. Age of Content is een imposant voorbeeld van (La)HORDES ‘post-internetdans’: poëtisch, post-punk én politiek geëngageerd, bomvol invloeden uit mode, videogames en clubcultuur.

Julidans - Age of Content

Data
wo 3 jul20:30 - 21:45
do 4 jul20:30 - 21:45
vr 5 jul19:00 - 20:15
Meer data
Locatie
Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam
toon in Google Maps

Woordspeling

De titel Age of Content is een woordspeling op de meerderjarigheid waarop een persoon wettelijk bekwaam wordt geacht om in te stemmen met seksuele handelingen. Maar in hoeverre hebben we zeggenschap, consent, over onze fysieke aanwezigheid in de virtuele wereld?

Videogame

17 dansers van Ballet de Marseille bewegen door een videogame: langs Instagram-filters, TikTok-dansjes, OnlyFans-geilheid en actiefilmstunts. Gevangen in een alternatief metaverse, ergens tussen een vliegtuighangar en clubsetting in, staan de dansers oog in oog met potentiële versies van zichzelf: hun avatars. Deze al dan niet kunstmatige individuen botsen, vechten, verdedigen, vluchten, omhelzen, verlangen en vieren het leven.

Sociale media hebben een groot aantal nieuwe vormen van choreografische stijlen voortgebracht, bijvoorbeeld jumpstyle, een rebellerende anti-dans die ontstond op hardcore techno. Koren op de molen voor (LA)HORDE, voor wie dans zowel een gevoelige als politieke plek moet zijn waar maatschappelijke vragen rond racisme, seksualiteit en macht aan de orde kunnen – nee móéten – komen.

Dansmoves

Een duizelingwekkende veelheid aan dansmoves uit de virtuele wereld passeert de revue: naast jumpstyle zijn dat twerking, musical-comedy-moves, vogueing en postmoderne dans van de seventies New Yorkse avant-garde. Alles aaneengesmeed tot een bloedstollende danshybride 2.0.

Dat popicoon Madonna voor een deel van haar Celebration-tour (La)HORDE vroeg als artistieke leiding, zegt veel over de hype rondom het collectief van Marine Brutti, Jonathan Debrouwer en Arthur Harel. Het drietal kent elkaar uit de Parijse underground-scene en hun naam is overal aanwezig – in mode, film, theater �� als stem van de nieuwe tijd.

Let op: de eindtijd is een indicatie.

Data en tijden

woensdag 3 juli20:30 - 21:45
donderdag 4 juli20:30 - 21:45
vrijdag 5 juli19:00 - 20:15

Julidans - Age of Content

Data
wo 3 jul20:30 - 21:45
do 4 jul20:30 - 21:45
vr 5 jul19:00 - 20:15
Meer data
Locatie
Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam
toon in Google Maps