Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Zona Franca

Geïnspireerd door allerlei gelegenheden waar mensen samenkomen, van religieuze bijeenkomsten tot raveparty’s, creëert choreograaf Alice Ripoll en gezelschap Cia Suave de ultieme speelruimte, een zona franca. Daarin stuwen dansen en muzieksoorten uit de jongerencultuur uit het hedendaagse Brazilië elkaar op tot stoomkracht.

Zona Franca

Data
do 11 jul20:30 - 21:45
vr 12 jul20:30 - 21:45
Meer data
Locatie
Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam
toon in Google Maps

Politieke en po��tische toneelervaring

Dansgezelschap Cia Suave uit de favela’s van Rio de Janeiro brengt met Zona Franca een politieke en poëtische totaalervaring met opwindende Braziliaanse dans- en muziekstijlen in de snelkookpan. In de bruisende eclectische mix klinkt ongetemde energie door: de roep om vrijheid van een jong en hedendaags Brazilië, dat popelt om uit de as te herrijzen.

Perfect expressiemiddel

Passinho, met zijn ultrasnelle voetenwerk, de strakke ritmes van dancinha, de zelfbewuste vogue, samba en hiphop zijn favoriet onder de Braziliaanse jongeren. De dans- en muziekstijlen vormen het perfecte expressiemiddel om de dorst naar het leven te stillen en uiting te geven aan het verlangen naar vrijheid. Alice Ripoll combineert deze eruptie van levenslust met theater en zang om de roep van de nieuwe generatie oorverdovend te laten klinken.

We lijken ons op een afterparty te bevinden, op dat half wakkere moment in de ochtend waar iedereen in zijn eigen wereld afdaalt. Maar wanneer de confetti-ballonnen gaan knallen en de partygasten elkaar al twerkend weten uit de dagen, ontstaat er één groot pulserend ritueel dat heen en weer beweegt tussen kwetsbaarheid, woede en vreugde. Zona Franca is een uitgesproken politiek dansstuk. Het gaat over de hoop en het optimisme in een tijd van transitie tussen de Braziliaanse presidenten Bolsonaro en Lula. Hoe kan een gemeenschap zich ontwikkelen in een beschadigde sociale context?

Data en tijden

donderdag 11 juli20:30 - 21:45
vrijdag 12 juli20:30 - 21:45

Zona Franca

Data
do 11 jul20:30 - 21:45
vr 12 jul20:30 - 21:45
Meer data
Locatie
Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam
toon in Google Maps