Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

aCORdo

'aCORdo' van choreograaf en theatermaker Alice Ripoll voor de Braziliaanse dansgroep REC, is een indrukwekkend werk dat je bij de lurven grijpt en meesleept in de transformerende kracht van dans. 4 dansers uit de favela’s van Rio de Janeiro confronteren het publiek met de rauwe realiteit van hun dagelijkse leven.

aCORdo

Data
wo 10 jul17:00 - 17:30
wo 10 jul19:30 - 20:00
Meer data
Locatie
Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam
toon in Google Maps

Rauw, impulsief en realisme

Theatermaker en choreograaf Alice Ripoll werd uitgenodigd om na het WK Voetbal in 2014 en de Olympische Spelen van 2016 een stuk te maken over de gevolgen van de events voor de Braziliaanse stad. Ripoll koos ervoor om te werken vanuit het gezichtspunt van degenen voor wie de stad niets tot bijna niets te bieden heeft: zwarte bewoners van de favela’s, letterlijk aan de rand van de Braziliaanse samenleving geplaatst.

Rauw en impulsief belicht Ripoll de alledaagse realiteit van Rio de Janeiro. Deze overbevolkte metropool wordt gekenmerkt door onzichtbare, maar streng gecontroleerde grenzen, die de armen scheiden van de rijken.

Confrontatie en geweld

4 dansers, gekleed in gelijke kostuums, staan recht tegenover het publiek in een afgebakende omgeving. Door middel van hun gebaren, situaties en interacties, die vaak confrontaties en geweld laten zien, scheppen ze een nieuwe ruimte tussen henzelf en het publiek. In de gekaderde ITA Studio verkennen ze alternatieven voor begrensde ruimtes en lichamen.

aCORdo belicht de sociale, raciale en territoriale ongelijkheden die diep verankerd zijn in de Braziliaanse samenleving. Door de bijna lijfelijke ervaring die het werk biedt aan het publiek, manifesteert aCORdo zich als een uitgesproken politiek werk. Alice Ripoll: "Dans creëert mysterieuze, onvoorspelbare en ongewone bruggen; daar schuilt de kracht en het vermogen tot transformatie."

Data en tijden

woensdag 10 juli17:00 - 17:30
woensdag 10 juli19:30 - 20:00

aCORdo

Data
wo 10 jul17:00 - 17:30
wo 10 jul19:30 - 20:00
Meer data
Locatie
Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam
toon in Google Maps