Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Julidans - After After - Arno Schuitemaker

In de wereldpremière 'After After' laat choreograaf Arno Schuitemaker zich inspireren door een vraag van de jonge, Italiaanse filosoof Federico Campagna: ‘How can we help the creation of new worlds out of the ruins of our own?��� Met zeven dansers vertrekt hij vanuit een wit canvas om van daaruit een zinderende duik in het onbekende te nemen.

Julidans - After After - Arno Schuitemaker

Data
zo 7 jul20:00 - 00:00
ma 8 jul20:00 - 00:00
Meer data
Locatie
Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam
toon in Google Maps

Zoektocht naar nieuwe werelden

Op de achtergrond speelt het idee dat Campagna in zijn werk beschrijft: hoe elk van de beschavingen die wij tot nu toe kennen – de Egyptische, de Griekse, de Romeinse enzovoort – telkens een climax heeft bereikt, om vervolgens uiteen te vallen. In Campagna’s visie is de wereld aangekomen op het eindpunt van de neoliberale of kapitalistische samenleving: er is geen uitweg meer. In After After focust Arno Schuitemaker niet op het tonen van de ruïnes, maar onderneemt hij een zoektocht naar hoe we nieuwe werelden kunnen creëren.

Wereldpremière

Met After After, dat op Julidans in wereldpremière gaat, breekt Schuitemaker een lans voor de ‘poging’. 'Dat we het blijven proberen is van levensbelang. Hoe zouden die nieuwe werelden kunnen verschijnen? Wat zouden we kunnen intekenen op een leeg vel?' Zijn dansers vormen een diverse cast, barstend van energie en dynamiek, waarin ieders individuele kracht voorop staat. Het podium is hun speelruimte, hun lichaam is het instrument, hun veelzijdigheid is de sleutel. Een radicaal transformerend decor vormt de verrassende enscenering.

Vooruitstrevende maker

Schuitemaker wordt gezien als een van de meest vooruitstrevende makers van het moment. Zijn werk wordt geprezen om de hypnotiserende kracht en om de inventieve vormen die hij creëert, die even intiem als universeel aandoen. Met succesvolle voorstellingen als The Way You Sound Tonight (in 2019 bekroond met de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie) en 30 appearances out of darkness (2022) doorbreekt hij grenzen tussen dans, performance, beeldende kunst en clubcultuur. Hij werkt opnieuw samen met de gerenommeerde lichtontwerper Jean Kalman en met componist Aart Strootman die speciaal voor After After gelaagde, elektronische muziek componeert.

Let op: de eindtijd is een indicatie.

Data en tijden

zondag 7 juli20:00 - 00:00
maandag 8 juli20:00 - 00:00

Julidans - After After - Arno Schuitemaker

Data
zo 7 jul20:00 - 00:00
ma 8 jul20:00 - 00:00
Meer data
Locatie
Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam
toon in Google Maps