Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Julidans - OFF VENUE

'OFF VENUE', een samenwerking van Juildans met performancefestival WhyNot, biedt een uitgelezen kans om Amsterdam op een nieuwe manier te ontdekken. Deze editie transformeren iconische Amsterdamse kerken – Vondelkerk, Jeruzalemkerk, Posthoornkerk en voormalig kerk locatie het Bilderdijkpark – tot podia voor avontuurlijke voorstellingen die de mysteries van het leven verkennen en het belang van samenkomen benadrukken.

Julidans - OFF VENUE

Data
za 13 jul15:00 - 18:00
zo 14 jul15:00 - 18:00
Meer data
Locatie
Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam
toon in Google Maps

Van kerk tot podium

De kerken die het stadsbeeld van Amsterdam sieren, worden omgevormd tot podia voor de avontuurlijke dansmakers Katja Heitmann, Guilherme Miotto, María Del Mar Suárez (La Chachi) en Ropes Aligned & Isabel Cordeiro. Geïnspireerd door de eeuwenlange spirituele en sociale rol van kerken, zoeken ze naar antwoorden op grote levensvragen. Wat is de betekenis van het leven? Wat houdt het in om mens te zijn?

MUSEUM

Choreograaf Katja Heitmann werkt samen met een groeiende groep bewegingsarchivarissen om bewegingen van mensen van allerlei leeftijden, plaatsen, lichamen en achtergronden te verzamelen. Met dit voortdurend evoluerende archief creëert ze kunstwerken zoals de performance-installatie MUSEUM, die wordt opgevoerd tegen het decor van de Vondelkerk.

Mondo Perfetto

In Mondo Perfetto, een muzikale voorstelling van Corpo Máquina Society in en om de Jeruzalemkerk, ontrafelt choreograaf Guilherme Miotto alle mogelijke intenties die diep in het lichaam verborgen zitten. Samen met danseres Julia Nielsen brengt hij het menselijk bestaan terug tot een aaneenschakeling van grenzeloze vibraties, als een roep tot eenheid met onszelf en de wereld om ons heen. Percussionist Pedro Paixão vertaalt de tijdloze kerkorgelcomposities van Bach naar marimba, waarmee hij een brug slaat tussen traditie en innovatie.

Unfolding Multitudes

De hoge toren van de Posthoornkerk is het podium voor de adembenemende touwendans Unfolding Multitudes, waarin lichamen als elementaire deeltjes door de lucht zweven. Dit unieke schouwspel is een gezamenlijke creatie van beeldend kunstenaar Isabel Cordeiro, het verticale danscollectief Ropes Aligned, en geluidskunstenaar Gemma Luz Bosch. Beeldende kunst, luchtacrobatiek en een indrukwekkende geluidsscore komen samen om de zwaartekracht uit te dagen.

TARANTO ALEATORIO

In het Bilderdijkpark, waar de kerk De Liefde stond die in 1912 gesloopt is, zitten 2 vrouwen zonnebloempitten te eten. Ze delen een gemeenschappelijke ruimte, een gesprek, de intimiteit van de stilte. De cante (zang) en baile (dans) barsten plotseling los en transformeren het alledaagse tafereel in een magisch intiem spektakel. In deze voorstelling, TARANTO ALEATORIO, beginnen de Spaanse choreografe en danseres María del Mar Suárez (La Chachi) en zangeres Lola Dolores aan hun persoonlijke kijk op de rauwheid van deze palo (vorm) van flamenco.

Let op: OFF VENUE is een route langs verschillende locaties met verschillende voorstellingen. Ze raden je aan de route per fiets af te leggen, zodat je op tijd bij de voorstellingen bent.

Data en tijden

zaterdag 13 juli15:00 - 18:00
zondag 14 juli15:00 - 18:00

Julidans - OFF VENUE

Data
za 13 jul15:00 - 18:00
zo 14 jul15:00 - 18:00
Meer data
Locatie
Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam
toon in Google Maps