Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Mette Ingvartsen - Skatepark

Het Internationaal Theater Amsterdam wordt door de Deense choreograaf Mette Ingvartsen getransformeerd tot een skatepark waar de ene na de andere skatestunt ten beste wordt gegeven. In 'Skatepark' troeven drie professionele dansers en Amsterdamse jonge en oudere skaters elkaar af in een weergaloos skate-feest als metafoor voor vrijheid en blijmoedige gemeenschapszin. Met onder anderen Damien Delsaux, Manuel Faust, Aline Boas, Mary Pop Wheels, Sam Gelis en Fouad Nafili.

Mette Ingvartsen - Skatepark

Data
ma 15 jul19:00 - 20:15
di 16 jul19:00 - 20:15
Meer data
Locatie
Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam
Toon in Google Maps

Skatepark

Achter de skate-ramps wordt graffiti gespoten en muziek gemaakt, basketbal gespeeld, gelachen en gedanst. Maar vooral wordt de zwaartekracht beproefd met duizelingwekkende travelings van helling naar helling in alle soorten jumps en tricks, parabolen en ‘achtjes’. Choreograaf Mette Ingvartsen verkent samen met een bonte bende lokale skaters van 11 tot 35 jaar en professionele dansers de snelheid, kracht en energie van beweging op wielen, een nostalgische verwijzing naar haar jeugd.

Met een flinke dosis doorzettingsvermogen, zin in experiment en een vleug gezonde rivaliteit komen de skaters samen in de gedeelde ruimte, met bijzondere aandacht voor de ander. Elkaar de ruimte geven en gewoon nóg een poging wagen in een gevoel van fun, vrijheid en verbondenheid – dáár gaat het om. Waar het de een lukt om te excelleren, gaat de ander op zijn bek, maar diegene krijgt toch altijd bemoedigend applaus.

De voortdurende pogingen van de skaters om in balans te blijven, hun levendige interacties en speelse botsingen vormen ook iets groters en veelzeggends: wat zouden we als maatschappij kunnen leren over nieuwe vormen van eenheid en samenleven?

‘Ingvartsen laat de fun en rebellie van de skatecultuur ontploffen in de theaterzaal. Dit energiebommetje bewijst het: punx not dead!’ - De Standaard

Data en tijden

maandag 15 juli19:00 - 20:15
dinsdag 16 juli19:00 - 20:15

Mette Ingvartsen - Skatepark

Data
ma 15 jul19:00 - 20:15
di 16 jul19:00 - 20:15
Meer data
Locatie
Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam
Toon in Google Maps