Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

De Schuur

Als een van de pioniers van het 'vlakkevloertheater' in Nederland, is de Schuur uitgegroeid tot een theater waar vorm verkennend en nieuw repertoire gemaakt en gepresenteerd wordt. De Schuur is een bruisende plek voor cultuur in het centrum van Haarlem. Met een dagelijkse program­me­ring op het gebied van theater, film, dans, talks, woordkunst, dj’s en muziekspe­cials in het café.

Twee theaterzalen

Jaarlijks worden in de twee theaterzalen talrijke eigen producties en belangrijke voorstellingen van het gesubsidieerde aanbod van toneel en moderne dans uit binnen- en buitenland gepresenteerd. 

Filmzaal

In de filmzalen is een brede programmering te zien van de belangrijkste films uit het 'filmhuizencircuit'. Begin jaren negentig maakte de overweldigende groei van de publieke belangstelling het noodzakelijk om uit te gaan kijken naar nieuwe behuizing.

Joost Swarte en Mecanoo Architecten

Het theater en filmhuis is gevestigd aan de Lange Begijnestraat, ontworpen door striptekenaar Joost Swarte en Mecanoo Architecten. Ze ligt op het noordelijke gedeelte van het Enschedé-terrein, pal naast het Concertgebouw, en wordt begrensd door de Lange Begijnestraat, de Korte Begijnestraat, de Wijde Appelaarsteeg en het 'Hofje van Bakenes'.

De locatie wordt gekenmerkt door een fijnmazige, kleinschalige stedelijke structuur. Door de opdeling van het gebouw in afzonderlijke bouwdelen sluit de nieuwbouw aan op deze structuur.

Café 

In De Schuur is een café gevestigd dat is geopend op de dagen dat er voorstellingen zijn.