Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Galeries

kunstRUIM

kunstRUIM is een platform vóór en dóór professionele Amsterdamse beeldend kunstenaars. Zij bieden een thuis voor lokale kunstenaars, een podium voor hun werk en een uitgestoken hand naar kunstliefhebbers. Vanuit de galerie kunstRUIM aan de Jodenbreestraat doen we dit met regelmatig wisselende exposities. Daarnaast organiseren ze door het jaar heen diverse culturele evenementen waarbij ze bewoners en bezoekers van de stad willen laten kennismaken met Amsterdamse kunst en de Amsterdamse kunstenaars.

Amsterdamse beeldende kunst gratis bewonderen

kunstRUIM heeft als doel om de Amsterdamse beeldende kunst levendig, divers, begrijpelijk en toegankelijk te maken en te houden. In een stad waar kunstenaars moeite hebben om zich blijvend te laten zien door de hoge kosten voor huur of deelname aan exposities, biedt kunstRUIM een plek voor lokale kunstenaars. kunstRUIM wil kunstliefhebbers op een laagdrempelige manier laten kennismaken met deze kunst en hen op verschillende manieren in contact brengen met kunst en de kunstenaars. Zo blijft het aanbod van Amsterdamse kunst voor iedereen toegankelijk en representatief voor de stad en haar inwoners.

Hoe doet kunstRUIM dat

Via hun website, sociale media, pop-up galerie, activiteiten en evenementen toont kunstRUIM het werk van hun kunstenaars. Kunstliefhebbers kunnen direct contact leggen met deze kunstenaars zonder tussenkomst van anderen. kunstRUIM ontvangt geen commissie voor verkocht werk. Ze verwachten van deelnemende kunstenaars een actieve bijdrage aan hun activiteiten, bijvoorbeeld door aanwezig te zijn tijdens exposities en een rol te spelen in de organisatie, zoals logistiek, publiciteit en galeriebeheer.

Wil je meer weten over kunstRUIM en wat zij doen? Bezoek de website of volg sociale media voor het laatste nieuws en updates.