Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Galeries

Galerie Lieve Hemel

Galerie Lieve Hemel heeft zich vanaf de oprichting tot nu bezig gehouden met het hedendaagse realisme, voornamelijk van Nederlandse kunstenaars, waarbij persoonlijke voorkeur overigens doorslaggevend was en is voor de selectie van kunstenaars. Naast de kunst is er ook hedendaags zilver te zien. Galerie Lieve Hemel heet je graag welkom, maar bel of mail van te voren in verband met de 1,5 meter regel.

Collectie

De collectie van Galerie Lieve Hemel bestrijkt twee gebieden: het beste uit het hedendaags Nederlands Realisme in de schilderkunst (Stillevens en een wat rationelere vorm van het surrealisme en het magisch realisme) en daarnaast hedendaags zilver, met voorkeur voor het sculpturale aspect. De persoonlijke voorkeur van eigenaar Koen Nieuwendijk loopt als een rode draad door de al meer dan drie decennia lange geschiedenis van deze galerie.

Tentoonstellingen

Op dit moment is de Lentetentoonstelling - Spring Show 2020 te zien. Met de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus, is het noodzaak dat de Galerie de gastvrijheid dient te beperken. .Via de uurblokplanning kun je toch de uitgebreide voorjaarstentoonstelling bezoeken. Stuur een mail of bel, op welke dag, tijd je langs wit komen en als die tijd beschikbaar is dan staat de afspraak en anders kijken wij naar een ander tijdstip. Er zullen voor nu nooit meer dan zes bezoekers tegelijk aanwezig zijn.