Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Bredeweg Festival

Het Bredewegfestival is hét culturele Koningsdagfestival van Amsterdam Oost, voor jong en oud. Laat je verrassen door muziek, straattheater, dans, de opera op straat, poëzie, de vrijmarkt, zweefmolens en nog veel meer. Alles gratis toegankelijk voor iedereen. Van zondag 21 april t/m zaterdag 27 april 2024, in Amsterdam Oost.

Gratis entree

Bredeweg Festival

Locatie
Bredewegfestival
Bredeweg
1098 BR Amsterdam

Voor jong en oud, met inzet van jong talent

Als in april de lampenkappen weer hangen, dan weet iedereen in Amsterdam Oost: het is bijna weer tijd voor het Bredewegfestival. Het programma start op zondag 21 april bij zonsondergang met Poëzie onder de lampenkap. In de week vóór Koningsdag worden er bijzondere wandelingen door de buurt georganiseerd. Op Koningsavond (26 april) is er de unieke Opera op straat, muziek op allerlei plekken in de buurt, het koningsmaal en een opera voor kinderen. Op Koningsdag kun je genieten van straattheater, muziek en dans op de vier podia in de buurt, de vrijmarkt, foodtrucks, zweefmolens, een vintage markt en nog veel meer.

De Opera Op Straat

De Opera Op Straat is een bijzonder sfeervolle openluchtvoorstelling op de Bredeweg. Sind een aantal jaar werkt de organisatie nauw samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest, de Dutch National Opera Academy, Nationale Masterclass Orkestdirectie, het Nederlands Kamerkoor en theatermakers uit de buurt. Toptalent krijgt zo de kans met professionals samen te werken.

De Opera Op Straat is artistiek topniveau op een laagdrempelig podium: het verbindt de wereldtop met de buurt, in een unieke theatrale uitvoering.

Uniek aan het Bredewegfestival

Op het Bredewegfestival is cultuur, theater, muziek en opera gratis toegankelijk voor iedereen. Dat kan, omdat het Bredewegfestival door vrijwilligers georganiseerd wordt. Voor de buurt, door de buurt. De gezellige sfeer maakt het zo uniek. Op elke straathoek vindt je wel een bijzondere verrassing, en er is voor ieder wat wils.

Gratis entree

Bredeweg Festival

Locatie
Bredewegfestival
Bredeweg
1098 BR Amsterdam