Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Restaurants

Restaurant Bellezza

Eten bij Bellezza is een avontuur, een carrousel van verrassingen. Honderdveertig minuten lang word je meegenomen door de verschillende ruimtes van een verborgen pakhuis in Amsterdam. Schuif aan en laat je verleiden door het team van Bellezza.

Restaurant Bellezza

Openingstijden
woensdag
18:30 - 0:00
donderdag
18:30 - 0:00
vrijdag
18:30 - 0:00
zaterdag
18:30 - 0:00
zondag
18:30 - 0:00
Locatie
Restaurant Bellezza
Oudezijds Achterburgwal 99a
1012 DD Amsterdam

Een eetbare expo van beeld, muziek en smaken

In het hart van de Amsterdamse Wallen vind je Bellezza, the restaurant. Gevestigd in een pakhuis op de binnenplaats van een oud klooster, waar vroeger kruiden en specerijen werden bewaard. Hier gaan chefs Carlos Braun en Davy van Wezel op zoek naar de schoonheid van het leven. Het duo kookt elke avond een culinair kunstwerk in een intieme setting.

Dineren aan een gouden tafel

De eerste gangen serveert het team aan de gemeenschappelijke gouden tafel in de spiegelzaal, waar de ruimte met de gangen mee verandert. De beelden duiken onder de zeespiegel en er verschijnt zeebaars met avocado en een mooie vinaigrette van zwarte limoen op tafel.

Een visuele storm raast voorbij als de rode garnalen met chorizo, Parmezaan en fregola in een wolk van escabeche geserveerd wordt. Wie de kleurige visual art ziet bij het gerecht met paddenstoelen en sprei, vraagt zich toch een tel af wat er op het bord ligt. Bij het laatste gerecht, de gebarbecuede sukade met gerookte mousseline staat de ruimte in vuur en vlam.

Dessert in de hemel

Na 4 gangen, en zo'n 1,5 uur, verplaats de avond zich naar de eerste verdieping, voor het dessert in de hemel. Hierna wordt de avond voortgezet met een digestief of cocktail in de exclusieve cocktailbar die alleen voor restaurantgasten bereikbaar is.

Bedenker en eigenaar Melcher de Wind: 'Eten is de meest toegankelijke kunstvorm die er maar is. Met Bellezza willen we laten zien - en proeven - dat kunst in alle vormen kan bestaan. En voor iedereen toegankelijk kan zijn.'

Met een snufje video

Het komende zomermenu van Bellezza baseert het chefsduo op de vier windstreken. Per seizoen komt Bellezza met een nieuw thema en een nieuw menu, inclusief audio en videokunst van andere artiesten. Door die combinatie vraagt Bellezza iets geheel nieuws van de chefs. 'Bellezza daagt ons uit om creatiever te zijn dan ooit', zeggen de chefs. 'Onze ultieme uitdaging is de kunst van het eten op de hoogste kwaliteit te bieden.'

Toegankelijkheid

Restaurant Bellezza bevindt zich in een steegje aan de Oudezijdse Achterburgwal in Amsterdam. Om het steegje te betreden dien je aan te bellen bij Restaurant Bellezza.

Restaurant Bellezza

Openingstijden
woensdag
18:30 - 0:00
donderdag
18:30 - 0:00
vrijdag
18:30 - 0:00
zaterdag
18:30 - 0:00
zondag
18:30 - 0:00
Locatie
Restaurant Bellezza
Oudezijds Achterburgwal 99a
1012 DD Amsterdam