Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Restaurants

Bloem eten en drinken

Op een prachtige plek in de buurt van dierentuin Artis vind je eetcafé Bloem. Het voormalige pakhuis heeft een modern interieur met designlampen en jaren ’70 stoelen. Je eet hier veganistische mediterrane gerechten, maar echt bijzonder wordt het pas als het ‘terrassenweer’ is. Het terras ligt namelijk op een prachtige plek aan het water met uitzicht op de ophaalbrug. En Bloem heeft zon tot zonsondergang!

Welkom bij Bloem

Alles wat uit Bloems'' keuken komt maakt de keukenbrigade helemaal zelf. Daarom weten zij exact welke ingrediënten er in ieder gerecht zitten. Bij Bloem is alles veganistisch, zowel in de keuken als aan de bar. Gasten die zuivel of andere dierlijke producten vermijden kunnen hier dus veilig eten.

De keuken is óók 100% glutenvrij. Geen tarwe of andere gluten bevattende granen of meelsoorten worden in de keuken gebruikt. En alle producten met een risico op kruisbesmetting zijn gecertificeerd glutenvrij. De keuken is óók 100% haver vrij. Bloem is lid van de Nederlandse Coeliakie Vereniging en de voorraad, kaart en bestellingen worden door hen streng gecontroleerd.

Op dit moment worden alleen cashewnoten en pistachenoten in de gerechten gebruikt, de keuken is geheel pinda vrij.