Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Liedrecital Alma Mahler en vrienden

Als onderdeel van het Mahler Festival zullen de laatromantische, vaak melancholieke liederen van Alma Mahler klinken, naast werk van goede vrienden als Krenek, Berg en Schönberg. Julius Drake begeleidt sopraan Axelle Fanyo en bariton Raoul Steffani. Op 17 mei 2025 te zien in het Concertgebouw. Let op: tickets gaan vanaf 1 juni 2024 in de verkoop.

Liedrecital Alma Mahler en vrienden

Data
za 17 mei13:00 - 14:00
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps

Axelle Fanyo en Raoul Steffani

Dertig jaar na de vorige editie vindt in mei 2025 in Het Concertgebouw voor de derde maal een groots Mahler Festival plaats. Tijdens dit festival staat de Kleine Zaal vier dagen lang in het teken van Mahlers mooiste liederen. Een speciaal recital is gewijd aan zijn echtgenote Alma en combineert stukken van haar hand met die van vrienden. De misschien wel belangrijkste liedbegeleider van dit moment, pianist Julius Drake, flankeert tijdens al die concerten zijn favoriete vocalisten. Vandaag hoort u de Franse sopraan Axelle Fanyo, een ‘echte verhalenverteller’ volgens Forum Opéra. Naast haar staat een van de grootste Nederlandse talenten, bariton Raoul Steffani.

Alma Mahler

De Oostenrijkse Alma Maria Schindler werd door haar compositieleraar Zemlinsky voorgesteld aan haar toekomstige man, Gustav Mahler. Onder zijn naam zou ze bekend worden – maar nooit in de eerste plaats als componist. Mahler wilde niet dat zijn vrouw nog muziek schreef en ook Alma zelf twijfelde over haar werk. Hoewel het grootste deel ervan verloren is gegaan, worden haar laat-romantische, vaak melancholieke liederen nog veel uitgevoerd. Vandaag wisselen ze af met stukken van vrienden en bekenden. Axelle Fanyo en Raoul Steffani brengen liederen van onder meer Ernst Krenek, Mahlers schoonzoon. Ook hoort u werk van Berg, Korngold en Stravinsky.

Mahler Festival

Van 9 tot en met 18 mei 2025 organiseert Het Concertgebouw voor de derde keer een groots Mahler Festival. Na Mahler Feesten in 1920 en 1995 klinken nu opnieuw alle symfonieën van Mahler in de Grote Zaal. Ze worden uitgevoerd door onder meer het Budapest Festival Orchestra, Chicago Symphony Orchestra en het Concertgebouworkest, dat ooit nog door Mahler zelf werd gedirigeerd. De Kleine Zaal staat in het teken van Mahlers mooiste liederen en kamermuziek. Meer informatie over het Mahler Festival vindt u hier.

Amsterdam 750

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar, en dat vieren we een jaar lang. Op 27 oktober 2024 start een jubileumjaar vol activiteiten voor alle Amsterdammers.

Liedrecital Alma Mahler en vrienden

Data
za 17 mei13:00 - 14:00
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps