Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Fabio Luisi leidt NHK Symphony Orchestra in Mahlers Symfonie nr. 3

Als onderdeel van het Mahler Festival zal Fabio Luisi uit Tokio zijn NHK Symphony Orchestra vergezellen in Het Concertgebouw op 11 mei 2025. Samen met het Groot Omroepvrouwenkoor en het Nationaal Kinderkoor zullen zij de Derde symfonie van Mahler uitvoeren, een prachtige liefdesverklaring aan zowel de natuur als het universum. Let op: tickets gaan vanaf 1 juni 2024 in de verkoop.

Fabio Luisi leidt NHK Symphony Orchestra in Mahlers Symfonie nr. 3

Data
zo 11 mei20:15 - 22:35
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps

Fabio Luisi leidt NHK Symphony Orchestra

Fabio Luisi werd geboren in Itali�� en is momenteel chef-dirigent op twee continenten. In Texas volgde hij Jaap van Zweden op bij het Dallas Symphony Orchestra. En in Tokio leidt hij het NHK Symphony Orchestra, dat vandaag Mahlers Derde symfonie uitvoert. Een van de voor Mahler zo typerende orkestwerken met een grote rol voor zang. Het NHK Symphony Orchestra wordt bijgestaan door zowel het Groot Omroepvrouwenkoor als het Nationaal Kinderkoor.

Mahlers Derde symfonie

Aanvankelijk gaf Mahler zijn Derde symfonie een programma mee: een zomerochtenddroom. In de zes delen liet hij dieren, bloemen en engelen aan het woord. Later verwijderde hij al deze titels, maar de Derde bleef een liefdesverklaring aan de natuur en het universum. Inclusief Beierse volksmuziek en sleebellen, en kinderen die in de rol van engelen kruipen.

Mahler Festival

Van 9 tot en met 18 mei 2025 organiseert Het Concertgebouw voor de derde keer een groots Mahler Festival. Na Mahler Feesten in 1920 en 1995 klinken nu opnieuw alle symfonieën van Mahler in de Grote Zaal. Ze worden uitgevoerd door onder meer het Budapest Festival Orchestra, Chicago Symphony Orchestra en het Concertgebouworkest, dat ooit nog door Mahler zelf werd gedirigeerd. Een keur aan topsolisten en koren wijdt zich aan deze monumentale werken, geleid door dirigenten als Iván Fischer en Jaap van Zweden. Meer informatie over het Mahler Festival vindt u hier.

Amsterdam 750

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar, en dat vieren we een jaar lang. Op 27 oktober 2024 start een jubileumjaar vol activiteiten voor alle Amsterdammers.

Onderdeel van

Amsterdam 750

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar, en dat vieren we een jaar lang. Op 27 oktober 2024 start een jubileumjaar vol activiteiten voor alle Amsterdammers. Van kleine buurtactiviteiten tot aan grote culturele evenementen.

Meer informatie

Fabio Luisi leidt NHK Symphony Orchestra in Mahlers Symfonie nr. 3

Data
zo 11 mei20:15 - 22:35
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps