Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Corneel

Corneel is het poppodium van Lelystad en met een capaciteit van 400 bezoekers het grootste poppodium van de provincie Flevoland. Door de brede programmering van concerten, dance- en dansavonden bekleedt Corneel een unieke positie in het Lelystadse culturele en uitgaanscircuit.

Poppodium van Lelystad

Corneel programmeert een groot aantal concerten en evenementen per jaar. Daarnaast spant Corneel zich in om in samenwerking met andere podia en culturele instellingen bijzondere projecten te realiseren. Naast deze eigen activiteiten biedt Corneel de mogelijkheid tot het huren van de zalen.

Het podium speelt ook een grote rol bij het ontwikkelen van talent in de regio. Lokale bands kunnen oefenen in geluidsdichte oefenruimtes en podiumervaring opdoen in de voorprogramma’s van bekende acts.

Corneel is onderdeel van stichting Kubus Lelystad. Regelmatig organiseert Corneel ook concerten in de grote zaal van De Kubus, deze biedt plaats aan 700 bezoekers. O.a. The Dubliners, BLØF, De Dijk, Hennie Vrienten, Feuerengel en Pink Floyd Project (foto) hebben hier al gespeeld.