Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

De buurten van Amsterdam: Westerpark

Het gevoel van de oude Amsterdamse buurten, met een modern randje en alles wat je je maar kunt wensen op het gebied van cultuur, eten en ontspanning. Dat is volgens Nikki de Westerparkbuurt, haar lievelingsbuurt van Amsterdam.

Nikki kent de Westerparkbuurt op haar duimpje. Ze woont er al jaren en als gids laat ze mensen verbazen over al het moois dat dit deel van Amsterdam te bieden heeft. In deze video neemt ze ons mee langs haar favoriete plekjes die dit zo’n fijne buurt maken.

Westerpark: Nikki - De buurten van Amsterdam | Uit in Amsterdam

Video thumbnail

De ziel van de buurt

De naam van de buurt komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Centraal ligt namelijk het Westerpark, dat volgens Nikki echt de ziel van de buurt is. Hoe klein sommige gezinnen ook wonen, dat kleine geluk wordt in de vrijheid van het park alleen maar groter. Nog zo’n plek is het Hugo de Grootplein. Hier vind je een goede visboer en met mooi weer is het vechten voor een plekje op één van de vele terrassen.

Je cultureel uitleven

In de Westergas kun je terecht voor al je culturele uitspattingen. Bijvoorbeeld bij het Ketelhuis, een van de leukste bioscopen van Amsterdam. Naast filmvermaak kom je hier ook voor een lekker hapje, drankje of gewoon voor de gezelligheid. Ben je meer van de buitenlucht? Dan is het Woeste Westen dé plek om je helemaal uit te leven. Nikki gaat hier graag heen met haar kleinkinderen, maar natuurlijk kan elk kind (in leeftijd of geest) hier de speelsheid van de natuur beleven. Modder in de oren krijg je er gratis bij.

Ketelhuis | Pazzanistraat 4

Woeste Westen | Overbrakerpad 3

Lokaal rondneuzen

Als je een keer niet je boodschappen bij een grote keten wil doen, stelt Nikki voor om naar Ali Markt te gaan. Een lokale supermarkt met lekkere groentes waar je altijd goed wordt geholpen. Onder de Nassaukerk vind je een hele bijzondere kringloopwinkel, namelijk Kerk en Buurt. Tweedehands pareltjes zoals boeken, servies, meubels en zelfs trampolines scoor je hier voor een prikkie. Alles wat je er niet kunt vinden, zit sowieso in de Spaarndammerstraat. Deze straat verbindt de oude Westerparkbuurt met de nieuwe Houthavens en bevat diverse winkels, supermarkten en restaurants.

Ali Markt | Groen van Prinstererstraat 86-88

Kerk en Buurt | De Wittenkade 111 

Eten, drinken, genieten…

Na al die inspanning wil je ook gewoon even neerploffen met een bak koffie en een krantje. Nikki weet daar wel de goede plekjes voor! Ga bijvoorbeeld naar Café De Walvis of zet jezelf neer bij Café Nassau. Voor een bijzonder diner ben je bij REM Eiland aan het juiste adres. In deze toren – die vroeger als piratenzender diende – huist nu een restaurant waar je met een prachtig panoramisch uitzicht op de Nieuwe Houthavens van een heerlijk hapje eten kunt genieten.

Café De Walvis | Spaarndammerstraat 516

Café Nassau | De Wittenkade 105A

REM Eiland | Haparandadam 45