Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
People enjoy the sunset at IJ-boulevard near EYE Filmmuseum.
Afbeelding van koen smilde

De buurten van Amsterdam: Noord

Noord is een buurt van tegenstellingen die goed met elkaar kunnen samenleven. Het ene moment zit je in een hip café tegen een rij moderne gebouwen aan te kijken. Loop je even de hoek om, sta alweer in een groen paradijs! Bewoner Serginho laat ons zijn Noord zien, met genoeg plekjes voor vermaak, rust en eten.

Serginho Stekkel is avontuurlijk ondernemer en woont, werkt en leeft al vanaf zijn vijftiende in Amsterdam-Noord. In deze video neemt hij ons mee naar de leukste plekken die Noord de diverse buurt maakt die ze is.

Noord: Serginho - De buurten van Amsterdam | Uit in Amsterdam

Video thumbnail

Eten verbindt mensen

Noord is een buurt met verschillende culturele achtergronden en eten verbindt! Onder het genot van een hapje en drankje doen deze verschillen er niet meer toe. Authentieke Amsterdamse kroegjes vind je bij Café ’t Sluisje en Café ONS en voor de beste vis moet je volgens Serginho bij Marokkaanse visboer Royalvis & traiteur op de net gerenoveerde Van der Pekstraat zijn.

Een groene oase

Soms heb je even geen zin in drukte of hippe hotspots. Ook dan is Noord perfect! Zo tipt Serginho bijvoorbeeld het Helofytenveld aan de rand van Buikslotermeer, een van de groenste gebieden in Amsterdam-Noord. Als je even onder de snelweg door duikt, kom je in één grote, groene oase terecht.

  • Helofytenveld | Buikslotermeer

Het plein van vermaak

Op slechts drie minuten varen van het Centraal Station zit alles wat je nodig hebt. Je vindt er A Lab, een community voor ondernemers zoals Serginho, maar iedereen is welkom om binnen te stappen voor vragen, hulp of goede ideeën – en natuurlijk lekkere koffie. Rond datzelfde plein kun je de beste films bekijken bij Eye Filmmuseum, overnachten in de A’DAM Toren, genieten van livemuziek in de Paradisozaal van de Tolhuistuin en tot in de vroege uurtjes feesten in de verborgen club Shelter Amsterdam. Verveling bestaat niet!