Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

De buurten van: De Pijp

De Pijp is een bekende wijk met veel leuke plekken. Kostuummaakster Daisy Lee laat de verborgen parels van de wijk zien.

Hoewel De Pijp midden in de stad ligt, zijn er vele groene en duurzame plekken te vinden. Kostuummaakster Daisy deelt haar favoriete plekjes.

De Pijp: Daisy - De buurten van Amsterdam | Uit in Amsterdam

Video thumbnail

Verstopt groen

Op een binnenplaatsje tussen een hotel, appartementencomplex en bejaardentehuis zit Kinderboerderij de Pijp verstopt. Een hartstikke leuke plek voor kinderen, met onder andere geiten, varkens, kippen en konijnen. Een ander verstopt paradijsje is Groen Gemaal in het Sarpathipark, waar je planten kan kopen en ruilen. Wil je zelf iets voor de natuur doen? Word vrijwilliger net als Daisy en help mee met Floatlands. Dit zijn drijvende tuinen aan de Amstelkade. Loop er zeker langs in de zomer, dan is het prachtig. 

Kinderboerderij de Pijp | Lizzy Ansinghstraat 82 

Floatlands | Amstelkade 

Bijzonder eten

Met een heerlijke geur van verse, voornamelijk vegetarisch en gezonde producten is Odin coöperatieve supermarkt de favoriete winkel van Daisy. Dit een foodcoop met idealen: alle producten zijn biologisch en letten op gezonde grondstoffen en arbeidsomstandigheden.    

Perfect voor creatievelingen

Cinetol is een minder bekend, maar heel leuk concertzaaltje in de Pijp. Hier kan je terecht voor concerten van kleine bandjes en geniet je gelijk van een lekkere lunch. Ben je zelf in een creatieve bui? De Albert Cuypmarkt zit vol met inspiratie en levendige marktkraampjes. Of je nu zoekt naar stoffen en kralen of je inspiratie haalt uit de sfeer, mensen of lekker eten: ze hebben het. Loop de hoek om naar Firma Moes voor het benodigde knip- en snijgereedschap en je creatieve dagje kan beginnen. 

Cinetol Amsterdam | Tolstraat 182 

Firma Moes messenwinkel en slijperij | Eerste van de Helststraat 67