Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

ISH Dance Collective

Geïnspireerd door de stijlen van de straat brengt ISH Dance Collective hiphop dans en urban sports naar het theater. In onze voorstellingen verbinden we verschillende disciplines met tradi­tionele kunstvormen zoals ballet, theater en klassieke muziek.

De straat naar het theater

ISH is een collectief van andersdenkenden, wars van formats en restricties. Verenigd door het be­sef dat grenzen niet bestaan, maakt ISH dans van elementen die je niet meteen als dans zou bestempelen.

Voor een freerunner is een muur geen ob­stakel maar een opstapje, voor een straatvoetballer is het pleintje een arena. Wij worden gemotiveerd door de bewegingsvrijheid die ontstaat als je de kaders loslaat: de verbindende kracht van een open blik.

ISH is gecommitteerd aan jonge mensen en inspireren nieuwe generaties, begeleiden jong talent om hun plek in onze sector te vinden. Behalve de voorstellingen van ISH Dance Collective heeft deze organisatie drie andere belangrijke pijlers: voor ISH Academy, ISH Talent en ISH Community ontwikkelen zij programma’s gericht op respectievelijk kinderen & jongeren, nieuw professioneel talent en de hiphop community in breedste zin van het woord.