Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

De Balie

De Balie is een podium voor het vrije woord, eigentijdse kunst, debat en cultuur aan het Leidseplein in Amsterdam. In dertig jaar is De Balie uitgegroeid tot een fenomeen op het gebied van spraakmakende debatten en (kunst)projecten.

Denktank voor maatschappelijke ontwikkelingen

Met haar programmering vraagt De Balie voortdurend aandacht van publiek, politiek en media voor ontwikkelingen in de samenleving. Maar De Balie is meer: het is een denktank. Een plek waar kunstenaars, wetenschappers en journalisten commentaar leveren op maatschappelijke ontwikkelingen en waar politici en beleidsmakers met kunstenaars, denkers, opinieleiders en publiek in contact komen. 

Om dit te realiseren organiseert De Balie onder meer debatten, lezingen, theatervoorstellingen, dagelijkse filmvertoningen, brainstormsessies, festivals, diners-pensant en tentoonstellingen, brancheorganisatie voor theaters. Het is de verantwoordelijkheid van de bezoekers zelf. Aangezien De Balie toegankelijk wil zijn voor iedereen kiezen wij voor toegangsprijzen naar draagkracht. De Balie nodigt je uit de prijs te kiezen die bij jou past.

Grand Café

Het Grand Café van De Balie is een laagdrempelige ontmoetingsplek, gevestigd op steenworp afstand van het levendige Leidseplein. Je bent hier aan het juiste adres voor een ochtend werken achter je laptop met een espresso en een ontbijtje, een smakelijk diner voordat je een programma of concert bezoekt of een biertje met je vrienden.

Op vrijdag- en zaterdagavond kun je dansen tijdens De Balie Draait, met elke week wisselende dj´s. Ook zijn er mogelijkheden voor private diners, borrels en andere feestelijke gelegenheden voor grote en kleine groepen. De opbrengsten van de horeca dragen bij aan de culturele programmering van De Balie.

Toegankelijkheid

Bekijk hoe De Balie een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt.

Meer informatie