Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Frans Hals Museum - Hal (Grote Markt)

Het Frans Hals Museum en De Hallen Haarlem vormen sinds 30 maart 2018 samen het vernieuwde Frans Hals Museum: één museum op twee locaties. Hier ontmoeten oud en nieuw elkaar. Historische werken hangen naast eigentijdse installaties en de Gouden Eeuw komt samen met het heden. De ontmoeting tussen oude meesters en eigentijdse kunst laat je anders kijken en meer zien.

Bezoek Frans Hals Museum - Hal (Grote Markt) met je City Card

Om deze locatie te bezoeken met je City Card, is het niet nodig een tijdslot te reserveren. Zorg er wel voor dat je City Card geldig is op het moment van je bezoek.

Ontmoet oude, moderne en hedendaagse kunst

Het Frans Hals Museum is het kunstmuseum van Haarlem. Hier vind je de grootste collectie schilderijen van Frans Hals ter wereld naast werk van andere beroemde Haarlemse kunstenaars zoals Judith Leyster, Cornelis van Haarlem en Jacob van Ruysdael. Maar je ontdekt er ook een rijke verzameling kunst van 1880 tot nu, waaronder werk van Piet Mondriaan, Charley Toorop, en Rineke Dijkstra.

Ontmoet 16de en 17de-eeuwse, moderne en hedendaagse kunst in twee schitterende historische gebouwen in de oude binnenstad van Haarlem.

Tijdelijke tentoonstellingen

Locatie HAL is alleen geopend als er een tentoonstelling plaatsvindt. Check de museumwebsite voor actuele informatie.

2x kunst kijken in Haarlem

Je vindt het Frans Hals Museum op twee historische locaties in de oude binnenstad van Haarlem. Aan het Groot Heiligland ligt het 17de-eeuwse oude mannenhuis met sfeervolle museumzalen, intieme regentenkamers, een 18de-eeuws poppenhuis en een prachtige binnentuin. Hier zie je naast de beroemde schilderijen van Frans Hals ook andere oude, moderne en hedendaagse kunst. Waan je even terug in de tijd op de plek waar Frans Hals zelf ook moet hebben rondgelopen.

Aan de Grote Markt, in de 17de-eeuwse Vleeshal, organiseert het Frans Hals Museum regelmatig tentoonstellingen met moderne en hedendaagse kunst. Beide locaties liggen zo’n 7 minuten lopen van elkaar en bezoek je met hetzelfde entreebewijs.