Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Tulp Festival

De start van de 10e editie van het jaarlijkse Tulp Festival valt dit keer samen met het Paasweekend. Behalve eieren zoeken, kunnen Amsterdammers en bezoekers van de stad deze Pasen dus ook tulpen zoeken. Ze staan in de openbare ruimte langs straten, op bruggen en pleinen, in perken en parken, winkelcentra en (buurt)tuinen. In april zet Tulp Festival de stad in bloei en deze fotogenieke voorjaarsbode laat zich prachtig vereeuwigen.

Tulp Festival

Data
ma 15 apr09:00 - 00:00
di 16 apr09:00 - 00:00
wo 17 apr09:00 - 00:00
Meer data
Locatie
Diverse Locaties / Various locations
Diverse locaties / Various locations
1012 JS Amsterdam
Contact
Volg ons

Drijvende tulpen en mini-expo ‘In de ban van de tulp'

Tulp Festival Amsterdam viert het jubileum met drijvende tulpen in de vijver in het Vondelpark en een mini-expo in het Amsterdam Museum. Gedurende de maand april staan op tientallen locaties verspreid over alle stadsdelen de bekende schalen en kuipen boordevol kleurrijke tulpen.

Ook in de volle grond komen de tulpen tot bloei; afhankelijk van het weer wat vroeger of later in april. Blijf op de hoogte en volg het nieuws via Facebook en Instagram of kijk op de website. Deel je tulpenfoto's op social media met de hashtags: #tulpfestival2024 #tulpfestivalamsterdam #tulpeninamsterdam.

Een langjarige wens van de initiatiefnemer van het Tulp Festival, tuinontwerper Saskia Albrecht, komt uit. In de vijver in het Vondelpark (tegenover Idfa/Parkzuid) komen drijvende plateaus met tulpen. De zachtjes schommelende plateaus beloven een sfeervol schouwspel. Op meerdere (horeca)locaties geven kuipen met tulpen kleur aan het ontluikende voorjaarsgroen in het park.

Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van Tulp Festival Amsterdam richt het Amsterdam Museum aan de Amstel een mini-expo in over de relatie van Amsterdam met de tulp onder de titel ‘In de Ban van de Tulp’, met verwijzingen naar de rol van de tulp in de liefde, als bron van inspiratie en symboliek. Pronkstuk is het ‘Tulpenboek’ uit de Collectie Six, dat nu pas voor de tweede keer aan het publiek getoond wordt. Deze mini-expo is te zien van 16 maart tot en met 12 mei.

Tulpenroutes op een rij

De tiende editie van Tulp Festival Amsterdam telt meer dan 70 locaties. Wil je weten op welke locaties je wat kunt zien, maak gebruik van deze link, waar alle details over de soorten en kleuren tulpen uitgebreid beschreven wordt.

Tulpen in de volle grond

Veldjes met 500 bloeiende tulpen zien we in de loop van april 2024 op tien verschillende buurttuincomplexen. Buurtbewoners plantten in november gezamenlijk de gratis gekregen tulpenbollen in het kader van het tienjarig bestaan van Tulp Festival Amsterdam.  

Data en tijden

zondag 14 april09:00 - 00:00
maandag 15 april09:00 - 00:00
dinsdag 16 april09:00 - 00:00

Tulp Festival

Data
ma 15 apr09:00 - 00:00
di 16 apr09:00 - 00:00
wo 17 apr09:00 - 00:00
Meer data
Locatie
Diverse Locaties / Various locations
Diverse locaties / Various locations
1012 JS Amsterdam
Contact
Volg ons