Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Tulp Festival

Tulp Festival Amsterdam keert in 2024 voor de 10e keer terug naar de stad. Tulp Festival fleurt gedurende de hele maand april het Amsterdamse straatbeeld op en stuurt je op ontdekkingsreis langs tientallen locaties met honderdduizenden tulpen. Van Noord tot Zuidoost en van Oost tot Nieuw-West markeren bloeiende tulpen doorgaande routes en verlevendigen winkelstraten en -centra, pleinen en bruggen in alle stadsdelen.

Tulp Festival

Data
zo 31 mrt09:00 - 00:00
ma 1 apr09:00 - 00:00
di 2 apr09:00 - 00:00
Meer data
Locatie
Diverse Locaties / Various locations
Diverse locaties / Various locations
1012 JS Amsterdam
Volg ons

Een kleurrijke verbinding

In het voorjaar verbindt Tulp Festival niet alleen de stadsdelen, maar ook de bedrijven, de bewoners en de bezoekers. Saskia Albrecht is tuinontwerper en initiatiefnemer van het Tulp Festival. Het is haar ambitie de tulp weer in het Amsterdamse straatbeeld terug te brengen, met als motto ‘voor iedere Amsterdammer een tulp’.

Vóór iedere Amsterdammer een tulp betekent ook ván iedere Amsterdammer een tulp. In het najaar planten scholieren, bedrijven, winkeliers, hotels, musea en stadsdelen bollen. Om het Amsterdamse straatbeeld op te fleuren met tulpen, moedigen wij de bewoners aan om mee te doen, zodat iedereen kan genieten van een fleurige stad.

In het Centrum zijn onder meer richting de oostelijke kant de Prins Hendrikkade, de Plantage Middenlaan tegenover Artis en de Czaar Peterstraat toegevoegd als tulpenlocatie.

In Centrum-west is de Elandsgracht als tulpenlocatie. Net als voorgaande jaren is er een tulpenroute vanaf het Damrak de stad in, via Dam, Rokin, De Munt en Vijzelstraat naar het Weteringcircuit. Aan de overkant van het Weteringcircuit staat op de Stadhouderskade een kilometerslange rij tulpen; een initiatief van ‘The Green Mile’, die deze stadsader wil vergroenen. Vrolijk stemmende tulpen zijn te bewonderen op het Koningsplein, Leidseplein en het Museumplein en begeleiden je in de straten van het Museumkwartier.

Op een wandeling in Oud-West is een tulpenstop op de buurtpleinen een aanrader, vanaf het Mercatorplein langs Kwakersplein, Bellamyplein, Witte de Withplein, Van Limburg Stirumplein helemaal naar het Frederik Hendrikplantsoen. Verderop in Nieuw-West verwelkomen tulpen je op het Osdorpplein en datzelfde is het geval in Zuid op het  Gelderlandplein, in Zuidoost in de Amsterdamse Poort en in Noord op het Buikslotermeerplein bij winkelcentrum Boven ’t Y. Andere, vertrouwde, plekken in Noord zijn de IJpromenade, de Van der Pekstraat, Mosveld en Metrostation Noord. Nieuwe locaties in Noord zijn het Zonneplein, Mercuriusplein, Molenwijk, Banne en het NDSM-terrein.   

Kleurrijke schalen en kuipen met tulpen

De afgelopen twee jaar ging de stad massaal aan de wandel en is dat blijven doen, het Tulp Festival biedt extra inspiratie voor een verrassend ommetje in de eigen buurt of ander stadsdeel. Laat je in april wederom verleiden door de explosie van soorten en kleuren tulpen in het Centrum, Noord, West en Nieuw-West, Oost, Zuid en Zuidoost. Maak foto’s en deel die via social media. Vanaf medio maart 2024 staan de bloeilocaties op de plattegrond vermeld.

Delen via de socials

Deel mooie tulpenplaatjes van het tulpfestival in Amsterdam op social media met de hashtags: #tulpfestival2024 #tulpfestivalamsterdam #tulpeninamsterdam #eentulpvooriedereamsterdammer en volg het nieuws op Facebook: tulpfestivalamsterdam en Instagram: @tulpfestival.

Data en tijden

zondag 31 maart09:00 - 00:00

Tulp Festival

Data
zo 31 mrt09:00 - 00:00
ma 1 apr09:00 - 00:00
di 2 apr09:00 - 00:00
Meer data
Locatie
Diverse Locaties / Various locations
Diverse locaties / Various locations
1012 JS Amsterdam
Volg ons