Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Restaurants

Mesiba

Mesiba is een Oost-Mediterraans restaurant in de Jordaan. De vertaling van het woord Mesiba is feest, en dit restaurant doet zijn naam zeker eer aan! Bij Mesiba, begint de avond met een feest op het bord. Naast het heerlijke eten, heeft Mesiba verrukkelijke drankjes, een uitgelaten sfeer en een prachtig interieur. Oftewel, de perfecte ingrediënten voor elke avond uit.

Feestelijk Oost-Mediterraans dineren in hartje Jordaan

Een avond uit bij Mesiba begint met een feest op je bord. De keuken is geïnspireerd door de roots van mede-eigenaren Eyal en Sam. Er zijn invloeden uit o.a. Jemen, Marokko en Israël. De gerechten bij Mesiba worden geserveerd zoals de familie etentjes ’thuis’. Alle gerechten zijn geschikt om te delen, om van alles wat te kunnen proeven. De chefs van Mesiba raden aan om te beginnen met het huisgemaakte Kubaneh brood. Een heerlijk luchtig traditioneel Jemenitisch brood, geserveerd met pickles en dips van de dag. Daarnaast staat er van alles op de uitgebreide kaart, zoals de Moroccan Fish naar recept van Eyal’s moeder, de Chicken Shishlik - een favoriet van Sam - simpel maar verslavend, kruidige Beef Tartare met huisgemaakt brioche brood en de vegetarische Sabih Mefoerak met als hoofdrolspelers aubergine, gemarineerd ei and tahini. Ten slotte, is Mami’s Babka; een warm chocolade broodje met vanille-ijs, de perfecte afsluiter van het diner. 

Naast alle liefde uit de keuken, is ook de drankkaart met veel zorg samengesteld. Je kunt je avond beginnen (of eindigen) met een keuze uit verschillende cocktails, zoals een good old’ Negroni of een Spicy Margarita voor de liefhebber van een beetje pit. Op de wijnkaart vind je fantastische wijnen uit alle windstreken, van Frankrijk tot Israël. 

Het interieur is romantisch en eclectisch. Iedere tafel is prachtig gedekt met wit linnen en de reuring achter de bar is vermakelijk. Het achterste gedeelte lijkt wel een binnenplaatsje met de prikverlichting, artistieke muurschildering en het hoge plafond. De natuurlijke kleuren en de olijfbomen geven het geheel een Mediterraanse vibe. In het weekend gaan bij Mesiba de stoelen aan de kant en de voetjes van de vloer. 

Heerlijk eten, verrukkelijke drankjes, een uitgelaten sfeer en een prachtig interieur. Dat zijn toch de perfecte ingrediënten voor elke avond uit?