Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Restaurants

Badhuis Oedipus

Oedipus Brewing heeft een tweede locatie in Amsterdam Oost. Het terras was al even geopend, maar vanaf heden kun je bij Badhuis Oedipus op het Javaplein, 7 dagen per week ook binnen terecht voor eten en drinken. De keuken is dagelijks geopend.

Kleurrijk smaakpalet

Bij Badhuis Oedipus laten ze zien hoe kleurrijk het smaakpalet van bier kan zijn. De bieren zijn het startpunt van de gerechten en de keukenbrigade kookt daar omheen. Ze experimenteren en fermenteren veel en koken van wortel tot blad en van kop tot staart. Badhuis Oedipus werk nauw samen met lokale en duurzame leveranciers als Funk Gilde, Groenhartig, Stadsgroenteboer en Broodbakkerij Ex.

Wereldse tunes bij Radio Oedipus

Elke donderdag, vrijdag en zaterdag worden er live DJ-sets uitgezonden naar de wereld, rechtstreeks vanaf het Javaplein. Je kunt van alles verwachten, van jazz tot moderne wereldse, ambient en tropische klanken. Zolang het een groove heeft, komt het op Radio Oedipus.

Luister naar tunes aan de Radio tafels terwijl je geniet van het nieuwe farm to table menu. Het menu wordt zelf gemaakt in de keuken, en de verse bieren worden op 20 minuten afstand gebrouwen in de tapkamer.

Het Badhuis

Het Badhuis is een iconisch gebouw in Amsterdam Oost, gebouwd in 1941 toen het fungeerde als badhuis voor de buurt. Het authentieke karakter van het Badhuis is weer zichtbaar. Kunstenaar Boris de Beijer heeft de tapkranen verrijkt met zijn kunstobjecten en er zijn binnenkort diverse muurschilderingen van Oedipus huisontwerper Victor Brangolo te zien.