Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tours

Rondleiding

Altijd al willen weten en zien wat er achter de schermen van een groot theaterbedrijf gebeurt? Nationale Opera & Ballet maakt opera- en balletvoorstellingen van a tot z in huis. Tijdens een rondleiding van 75 minuten - die in het Nederlands wordt gegeven - laat een enthousiaste gids jou deze magische wereld achter het podium beleven.

Rondleiding

Data
di 16 apr10:30 - 11:45
do 18 apr14:00 - 15:15
zo 21 apr10:30 - 11:45
Meer data
Locatie
Nationale Opera & Ballet
Amstel 3
1011 PN Amsterdam
toon in Google Maps
Contact

Een bijzondere wereld

Nationale Opera & Ballet is de thuisbasis van Het Nationale Ballet, De Nationale Opera, de Junior Company en De Nationale Opera Studio. Daarnaast bevinden zich in het theater zelf de ateliers voor rekwisieten, kostuums en kap & grime en ook nog vele studio's voor techniek en productie. Hier wordt bijna alles voor de voorstellingen gemaakt. Het theater op het Waterlooplein is daarmee een bruisende omgeving van vakmanschap en passie voor opera en ballet.

Tijdens de 75-minuten tour ziet en beleeft je de bijzondere wereld achter het doek. Jouw gids vertelt ondertussen de ins & outs van het theater. Hij of zij neemt je mee naar verschillende ateliers en studio's en naar het grootste toneel van Europa, allemaal plekken die normaal gesproken niet voor bezoekers toegankelijk zijn. Zo krijg jij de kans om te proeven van de dynamiek achter de schermen. Wil je ook weten wat er in deze bijzondere wereld gebeurd, boek je rondleiding dan hier.

Verzamelpunt

Het verzamelpunt is 20 meter naast de hoofdingang van Nationale Opera & Ballet, gelegen aan de Amstel. Bekijk de plattegrond van de locatie van de hoofdingang Nationale Opera & Ballet. Om het verzamelpunt te bereiken, loop je vanaf de hoofdingang 20 meter langs de wit marmeren gevel. In de 3e vierkante boog zie je aangegeven ‘verzamelpunt / meeting point’.

Het is belangrijk om op tijd te komen, de rondleidingen beginnen stipt op het gereserveerde tijdstip. Ben je te laat, dan is het niet meer mogelijk om aan te sluiten. Zorg dus dat je op tijd bent en 5 minuten voor aanvang bij de hoofdingang staat.

Toegankelijkheid

Nationale Opera & Ballet is een groot gebouw met lange gangen en veel trappen. Op dit moment zijn onze rondleidingen helaas (nog) niet geschikt voor bezoekers die slecht ter been zijn of in rolstoel zitten. Dit komt omdat traplopen onderdeel uitmaakt van de rondleiding.

Data en tijden

dinsdag 16 april10:30 - 11:45
donderdag 18 april14:00 - 15:15
zondag 21 april10:30 - 11:45

Rondleiding

Data
di 16 apr10:30 - 11:45
do 18 apr14:00 - 15:15
zo 21 apr10:30 - 11:45
Meer data
Locatie
Nationale Opera & Ballet
Amstel 3
1011 PN Amsterdam
toon in Google Maps
Contact