Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Natuur en actief

Groengebied-Amstelland

Het recreatie- en natuurgebied Groengebied Amstelland ligt tussen Amstelveen en het Amsterdam-Rijnkanaal. In het gebied kun je heerlijk wandelen, fietsen, varen, paardrijden, skeeleren en genieten van de prachtige omgeving.

Recreatie

Het recreatiegebied is opgedeeld in de deelgebieden: Middelpolder, Elsenhoven, Over-Amstel, Ouderkerkerplas, De Hoge Dijk, Gaasperzoom, Gaasperplas, Overdiemen, Penbos en de Diemerpolder. Op diverse plekken in Groengebied Amstelland zijn strandjes, picknickplaatsen, speel-en ligweiden te vinden.

Volop watersportmogelijkheden

Groengebied Amstelland biedt ook veel watersportmogelijkheden zoals surfen, vissen, kanoën, roeien en zeilen. In het zomerseizoen varen er drie pontjes, waarvan één zelfbedieningspont, die een recreatieve verbinding tussen de gebieden vormen. Tijdens het recreatieseizoen kun je de veenschuur bezichtigen, waarin een interessante tentoonstelling over vervening te zien is. Een bezoek aan de Beeldentuin Wester-Amstel is ook zeker de moeite waard. Kijk voor de mogelijkheden en nog meer ideeën op de website.