Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

De beste afhaalrestaurants

Deze afhaalrestaurants in de stad mag je zeker niet missen als je een rammelende maag hebt. Van pasta tot vegetarisch en van populaire gerechten tot onbekende parels. Deze plekken kun je beschouwen als de crème de la crème als het om kleine hapjes, vette snacks of gezonde maaltijden gaat. Bon appétit!

Het bestellen bij deze plekken kan meestal via UberEats, Thuisbezorgd of direct bij het restaurant zelf!

Braai

Begonnen in een piepkleine outlet dicht bij het Vondelpark, is Braai nu dé plek voor gebarbecued eten in Amsterdam. Een ‘braai’ is de Zuid-Afrikaanse term voor een sociale ontmoeting waarbij vlees boven een open vuur wordt bereid. Ze staan dan ook bekend om de heerlijke gegrilde gerechten, zoals de pork ribs en de burgers. De focus ligt bij Braai op vlees, maar natuurlijk zijn er ook vegetarische mogelijkheden zoals de roasted pumpkin dish of de veggie burger.

Te bestellen via Thuisbezorgd, Deliveroo en UberEats.

  • Braai | diverse locaties

Matcha Mafia

Ben je hard aan het werk of aan het studeren en kun je wel een energy boost gebruiken? Bestel dan een super gezonde boost bij Matcha Mafia. Matcha geeft net zoals koffie een flinke boost, alleen blijft de energie veel langer hangen én is het daarnaast nog eens super gezond. Ze gebruiken alleen de allerbeste matcha uit Japan, die op traditionele wijze met de hand wordt geplukt, verwerkt en direct opgestuurd naar Matcha Mafia. 

Te bestellen via UberEats

Vegan Junkfood Bar

Vroeger dacht je bij snacken aan de traditionele vette hap zoals de bitterbal, kroket, frikadel of tal van andere snacks. Gelukkig hoeft tegenwoordig dat niet meer het geval te zijn. Nu kun je verantwoord genieten van deze snacks dankzij de Vegan Junkfood Bar.

Te bestellen via Thuisbezorgd, Deliveroo en UberEats.

Renato’s

Eenvoudige ingrediënten maar superlekker! De producten zijn namelijk direct uit Italië geïmporteerd. Iedere dag maken de Italiaanse chefs het deeg voor de pizza’s en pasta’s vers klaar in de productiekeuken, oftewel de Laboratorio. Hier experimenteren ze er ook op los met nieuwe recepten.

Te bestellen via Thuisbezorgd, Deliveroo en UberEats. 

  • Renato’s | Van der Helstplein 17 & Karel du Jardinstraat 32

Meat & Greek

Greek restaurant
Afbeelding van Facebook Meat and Greek

Haal de traditionele Griekse pita Gyros in huis met Meat & Greek. Op de Utrechtestraat en Haarlemmerstraat maken ze de beste gyros voor je klaar met een modern randje. Naast vlees en kip hebben ze ook fantastische vegetarische opties. Kun je niet kiezen? Dan raden we je The Hot Greek of de Vegan Lover aan! Καλή όρεξη!

Te bestellen via Thuisbezorgd, Deliveroo, UberEats en via het restaurant zelf.

  • Meat & Greek | Utrechtsestraat 113 & Haarlemmerstraat 117H

Yerba Bar

People having a drink inside Yerba
Afbeelding van Koen Smilde

Yerba Bar staat voor creatieve en seizoensgebonden gerechten die gemaakt zijn van plantaardige producten. Ook maken ze hier veel gebruik van producten van lokale telers en boeren. Onder het mom van ‘YERBAthuis’ maakt Yerba Bar het mogelijk om de lekkerste driegangenmenu’s gewoon thuis te eten. De wekelijkse gerechten worden gedeeld op hun Facebook pagina en je kunt je menu zelf samenstellen.

Te bestellen via het restaurant zelf.

Sjefietshe

De menukaart van Sjefietshe wisselt vaak en iedere keer hebben ze weer de lekkerste visgerechten voor je uitgezocht. En daarvoor hoef je niet naar De Pijp te gaan, want ze bezorgen ook bij je thuis! Dus verwen iemand, of jezelf natuurlijk, met heerlijke gamba’s of de vangst van de dag.

Te bestellen via UberEats.

Taj Indian

Door velen beschouwd als een van de beste Indiase restaurants van Amsterdam. Een traditioneel Indiaas familierestaurant, de smaken zijn op en top India, de porties royaal, het menu gevarieerd en vooral ontzéttend lekker.

Te bestellen via Thuisbezorgd.

The Butcher

De hamburgers bij The Butcher zijn gemaakt van de Aberdeen Angus rund, volgens velen het lekkerste stukje vlees voor op je broodje. De keuze aan burgers is uitgebreid en er zijn ook genoeg bijgerechten te krijgen. Een paar van de uitblinkers bij The Butcher zijn The Babaganoush, The Silence of the Lamb, en The Daddy.

Te bestellen via Deliveroo en UberEats.

Par Hasard

Belgische kwaliteitsfriet zoals je deze nergens anders krijgt. Par Hasard is dan ook niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot de ‘beste friet van Amsterdam’ door het AD. De bitterballen, kroketten en frikadellen zijn huisgemaakt en de mayonaise ook.

Te bestellen via Thuisbezorgd, Deliveroo en UberEats.

  • Par Hasard | Ceintuurbaan 113 - 115 & Hoofddorpplein 1