Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Mediamatic

Al sinds 1983 ontwikkelt het Amsterdamse instituut Mediamatic baanbrekende en intrigerende installaties die de kaders van kunst, cultuur en media verkennen op verschillende plekken in heel Amsterdam. In de vorm van evenementen, exposities en educatieve workshops, bijvoorbeeld. Maar ook in het (bijna) veganistische restaurant Mediamatic ETEN, waar je je smaakpapillen op een verrukkelijke manier kunt laten prikkelen.

Verwacht het onverwachte

De afgelopen jaren organiseerde Mediamatic interactieve tentoonstellingen over de geschiedenis van videogames, lezingen over duurzaam voedsel en was het instituut betrokken bij het omtoveren van oude Amsterdamse pakhuizen tot speelparadijzen door enorme schommels te plaatsen. Oftewel: verwacht het onverwachte. Bekijk de website van Mediamatic voor informatie over komende evenementen.

'Hard Water'

Van de begane grond in het Mediamatic Restaurant kruipt een gigantische installatie tegen de buitenmuur van het Mediamatic Biotoop-gebouw. 'Hard Water' is een ultieme combinatie van mens en natuur (of wellicht mens versus natuur) en bestaat uit 1000 keramieken borden, aarde en verscheidene soorten gras waaronder de Gaura en de Crocosmia. 

Deze grassen zijn lang en smal met tijdens de zomermaanden aan het uiteinde felgekleurde bloemen. Daarnaast zijn er bollen verwerkt in de aarde in de installatie die in de loop van de tijd zullen gaan bloeien. De installatie is half binnen en half buiten, half organisch en half kunstmatig en wordt gevoed door regenwater.

Het enorme werk, ontworpen en speciaal geïnstalleerd op locatie in de restaurantkas, verkent de spanning tussen cultuur en natuur door het kunstmatige te confronteren met biologische processen. De installatie is gemaakt door Zeger Reyers.