Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Het Nederlands Marionettentheater

Toen mannen nog grote pruiken droegen, mensen op reis gingen met koetsjes of de benenwagen en kinderen bij kaarslicht leerden schrijven met een ganzenveer, werd dit grote huis gebouwd waar nu de vele mooie poppen van Het Nederlands Marionettentheater wonen. Elk weekend en in de schoolvakanties mogen zij het toneel op om voor jullie op te treden. De opa’s en oma’s van júllie opa’s en oma’s keken vroeger al met veel plezier naar dit beroemde theater dat ook vaak op de TV kwam. De kinderen van nu en hun ouders zullen vast weer net zo genieten van de nieuwe, prachtige spannende voorstellingen.

Voorstellingen voor jong en oud

In 2023 bestaat Het Nederlands Marionettentheater 100 jaar!

Voor het programma en kaartverkoop kijk op de website van Het Nederlands Marionettentheater. Tijdens de vaak humoristische voorstellingen worden jong en oud meegevoerd naar een andere wereld; ieder sprookje speelt zich af in een andere tijd en op een andere plaats.

Na afloop ontvangt iedereen een leuke poster. Onder andere Heidi, De Toverviool, Repelsteeltje, Pinokkio, De Gelaarsde Kat en Aladdin en de Wonderlamp worden regelmatig gespeeld. 

Alle stukken zijn in het Nederlands, maar omdat er zoveel te zien en te luisteren is kunnen ook anderstalige kinderen (en volwassenen) genieten van de voorstellingen.

Ben je jarig dan ben je hier welkom met je vriendjes en na afloop mogen jullie nog een uur blijven voor het feestje met zelf meegebrachte taart en cadeautjes.