Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Het Ketelhuis

Het Ketelhuis bevindt zich op het terrein van de Westergas. De bioscoop is ontstaan in de Amsterdamse creatieve industrie en de vaderlandse filmwereld om deze een veilige thuishaven te bieden, voor vertoning van en bezinning op de Nederlandse film in zijn volle breedte. Het Ketelhuis is hét huis voor de Nederlandse film.

Huis voor de Nederlandse film

Sinds 29 maart 1999 is Het Ketelhuis – stevig verankerd op de Westergasfabriek – hét huis voor de Nederlandse film, een veilige plek voor vertoning van en debat over de vaderlandse cinema. Zowel ‘kleine’ artistieke als de meer commerciële speelfilms, documentaires en korte films krijgen bij ons een podium.

Daarnaast vertonen we arthouse-titels van Europese komaf en een brede waaier aan jeugdfilms (veelal Nederlands gesproken en in 2D). Bovendien gaat er geen week voorbij zonder speciale vertoningen. Denk daarbij aan reeksen als Deutsches Kino, Cinémathèque Française en Film & Psychoanalyse. 

Onder de noemer Ketelhuis Forum vertonen we speelfilms en documentaires die niet voor reguliere distributie in aanmerking zijn gekomen.

Toegankelijkheid

Bekijk hoe het Ketelhuis een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt.

Meer informatie