Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tentoonstellingen

'Defining Moments' 40 jaar dance in Our House

Ontdek de nieuwste tentoonstelling 'Defining Moments' in Our House Museum, de nieuwe 'immersive experience' in hartje Amsterdam.

'Defining Moments' 40 jaar dance in Our House

Data
za 30 sep11:00 - 20:30
zo 1 okt12:30 - 19:30
ma 2 okt12:30 - 16:30
Meer data
Locatie
Our House
Amstelstraat 24-26
1017 DA Amsterdam

Defining Moments

De tentoonstelling Defining Moments beslaat meer dan vier decennia aan herinneringen vanaf 1977 tot 2020 en is verdeeld in drie tijdperken. Eerst is er "The Era of Revolution", die ons het begin laat zien van de beweging vanaf het debuut van Kraftwerk tot de Disco Demolition en housemuziek in Chicago en vervolgens leidt naar Detroit-techno en de geboorte van acid house.

Vervolgens vindt je "The Era of Rebellion" dat ons door de late jaren 80 en late jaren 90 voert toen Europa kennis begon te nemen van elektronische muziek door hun eigen interpretatie toe te voegen. Dit tijdperk bracht genres als hardcore en de Duitse en Belgische golven, plus het gaf ons de lancering van vele raves, invloedrijke superclubs en evenementen zoals Awakenings en Love Parade. In het tijdperk van rebellie zul je zien dat de vormgeving van elektronische muziek een wereldwijd handelsartikel wordt.

Ten slotte toont de Defining Moments-tentoonstelling "The Era of Hedonism" toen de digitale technologie van de jaren 2000 samensmolt met elektronische muziek en een krachtpatser van cultuur creëerde die de 'meer is meer'-mentaliteit vierde. Van de nieuwe DJ-stijlen, de geboorte van nieuwe subgenres die computerprogrammering omarmden, de opkomst van feesthoofdsteden als Ibiza en Berlijn, en vervolgens het commerciële succes van EDM, "The Era of Hedonism" schetst hoe dansmuziekcultuur nu een internationale sensatie is.

Een ander geweldig kenmerk van de nieuwe Defining Moments-tentoonstelling is de sectie Game Changing Tracks, die invloedrijke geluiden deelt die zijn uitgebracht tijdens deze bepalende tijdperken.

Er zijn nog zoveel meer iconische momenten om te ontdekken, maar je kunt ze alleen in het echt zien. Ga dus naar ons ticketportaal om een ​​tijdslot te reserveren om de nieuwe tentoonstelling met eigen ogen te zien.

Our House

Our House is een modern museum over elektronische muziekcultuur. Ontdek de evolutie van elektronische dance muziek via deze high-tech, audio-visuele tentoonstelling, verteld in talloze interactieve installaties. Our House neemt je mee op een digitale reis van 75 minuten over het muziekgenre door middel van een scala aan interactieve tentoonstellingen, shows en optredens, en vertelt het verhaal van hoe het evolueerde van een rebelse undergroundgemeenschap tot een wereldwijd cultureel fenomeen.

Data en tijden

vrijdag 29 september12:30 - 19:30
zaterdag 30 september11:00 - 20:30

'Defining Moments' 40 jaar dance in Our House

Data
za 30 sep11:00 - 20:30
zo 1 okt12:30 - 19:30
ma 2 okt12:30 - 16:30
Meer data
Locatie
Our House
Amstelstraat 24-26
1017 DA Amsterdam