Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Accommodaties

Hotel Atlanta

Het Atlanta Hotel is een traditioneel hotel in hartje Amsterdam. Atlanta ligt aan het Rembrandtplein, midden in het bruisende Amsterdamse uitgaanscentrum.

Ligging

Winkels, restaurants, musea, grachten, galeries, bars, bioscopen, discotheken en nachtclubs liggen allemaal op loopafstand. Er is een taxistandplaats en tramhalte voor de deur. De luchthaven Schiphol is in dertig minuten te bereiken.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over verschillende soorten kamers die allemaal zijn uitgerust met een televisie, minibar, föhn, kluisje en koffie- en thee faciliteiten. De meeste kamers hebben een eigen badkamer met bad of douche en toilet. De Deluxe 2-persoonskamers hebben bovendien een jacuzzi en de Grand Deluxe kamers ook nog een stoombad.

Ontbijt

De gezellige ontbijtzaal bevindt zich op de eerste verdieping en biedt een fantastisch uitzicht over het Rembrandtplein. Hier kunt u tussen 07:00 en 10:00 uur genieten van het continentale ontbijtbuffet. 

Mondriaan

Tussen 1904 en 1907 heeft de wereldberoemde schilder Piet Mondriaan, die vermaard is om zijn abstrakte schilderijen, op de bovenste verdieping van dit gebouw zijn atelier gehad. In deze ruimte bevindt zich nu kamer 33 van het hotel, de zogenaamde 'Mondriaan kamer'. Kunstliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Voorbeelden van het werk van de bekende schilder zijn bovendien in het hele hotel te bewonderen.