Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Museum van de Geest | Outsider Art

Wij zijn gefascineerd door de geest. Dat ontastbare, gewichtloze iets dat ergens tussen ons hoofd en ons hart zit en maakt wie we zijn. Museum van de Geest heeft twee vestigingen; één in Haarlem en één in Amsterdam. In Amsterdam tonen kunstenaars hun binnenwereld aan de buitenwereld via outsider art. Een wereld die vaak zó vol zit dat hij overstroomt en resulteert in een compleet en uniek oeuvre. Deze kunstenaars luisteren enkel naar de stem in zichzelf en ontplooien zich buiten het zicht van het reguliere kunstcircuit om..

Een uniek museum

De laatste jaren is Outsider Art met een ware opmars bezig in de kunstwereld. Niet zo gek, want deze kunststroming weet je te raken en laat niet meer los. Museum van de Geest | Outsider Art is gevestigd in Museum H'ART, waardoor een bezoek gemakkelijk uit te breiden is met de tentoonstelling in Museum H'ART.

For the Love of Art

Na ruim 10 jaar collectioneren is een verzameling topstukken samengebracht in de langdurige tentoonstelling ‘For the Love of Art’. Hierin wordt het verhaal van de maker vertelt, die met kunst de liefde voor het proces van creëren overbrengt en daarmee iets van zijn innerlijke wereld blootgeeft. De passie is voelbaar en doet denken aan je eigen staat van verliefdheid, waar je vol overgave handelt en er bijna geen ruimte is voor invloeden van buitenaf.

De kunstwerken laten zien dat liefde gepaard gaat met tegenstrijdigheden. Thema’s als angst, frustratie en woede spelen een rol naast verbinding, passie en het verlangen naar iets ongrijpbaars. Ook de fascinatie voor een materiaal, een structuur of een obsessie met een bepaalde handeling trekt de aandacht. Naast textiel, keramiek en papier maken de kunstenaars gebruik van uiteenlopende materialen als rubber, nietjes, computerpixels, knopen, fruitdozen en medailles.

Bezoek het museum met je City Card

Het is niet nodig om een tijdslot te reserveren om deze locatie met jouw City Card te bezoeken. Zorg ervoor dat je City Card geldig is op het moment van je bezoek