Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

ARTIS-Groote Museum

Het museum van de grote vragen. Van communicerende planten tot een wedstrijdje met een chimpansee of een geur tunnel waar herkenning en ontroering elkaar afwisselen: je gaat op een persoonlijke expeditie, kriskras door het museum.

Wat is het ARTIS-Groote Museum?

Waarom besta jij? Waar kom je vandaan? Wat maakt jou tot jou? En wat maakt jou anders dan een gorilla of een bosviooltje? Bén je wel zo anders? Alles wat leeft, deelt hetzelfde thuis: de wereld. Hoe kijk jij naar die wereld? Bevindt die zich buiten jou of ook in jou? Krijg inzichten en blijf vragen. 

Het gebouw

Het Groote Museum werd tussen 1850 en 1855 gebouwd voor de leden van het Genootschap Natura Artis Magistra. Het staat op het oudste terrein van ARTIS en was destijds een van de modernste gebouwen in Amsterdam. Het in 1947 gesloten museum is volledig vernieuwd en gerestaureerd.

De originele vlindertrap is teruggebracht in oude staat en elke vitrinedeur is teruggeplaatst op zijn oude plek. Als bezoeker loop je nu op dezelfde houten vloer waar in 1855 de leden van het Genootschap overheen liepen. Een ware tijdcapsule waar je in komt. 

Boek een tijdslot met je City Card

Om deze locatie te bezoeken met je City Card, dien je vooraf een tijdslot te reserveren. Boek een tijdslot via deze link. Zorg ervoor dat je City Card geldig is op het moment van je bezoek