Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

ARTIS-Groote Museum

Onderzoek hoe jij hetzelfde bent als een dier of plant. Ga op persoonlijke expeditie langs allerlei interactieve installaties. Volg de audiotour en doe mee aan korte gratis workshops (samenkomsten). Iedere donderdag is het ARTIS-Groote Museum geopend tot 22.00 uur.

Hoe kun je ARTIS-Groote Museum kunt bezoeken met je City Card

Om ARTIS-Groote Museum met je City Card te kunnen bezoeken, hoef je vooraf niet te reserveren. Je kunt je City Card laten scannen bij de entree. Zorg ervoor dat je City Card geldig is op het moment van je bezoek.

Wat is het ARTIS-Groote Museum?

In ARTIS-Groote Museum ga je op een persoonlijke expeditie, met je lichaam als startpunt. Overeenkomsten met planten, andere dieren en zelfs microben. Wist je dat je darmen hetzelfde doen als boomwortels? En dat je als baby net zo over de grond kroop als een krokodil zich voortbeweegt? Misschien hebben we meer gemeen dan je dacht! Kom naar ARTIS-Groote Museum en zie hoe al het leven verweven is.

Het gebouw

Het Groote Museum werd tussen 1850 en 1855 gebouwd voor de leden van het Genootschap Natura Artis Magistra. Het staat op het oudste terrein van ARTIS en was destijds een van de modernste gebouwen in Amsterdam. Het in 1947 gesloten museum is volledig vernieuwd en gerestaureerd.

De originele vlindertrap is teruggebracht in oude staat en elke vitrinedeur is teruggeplaatst op zijn oude plek. Als bezoeker loop je nu op dezelfde houten vloer waar in 1855 de leden van het Genootschap overheen liepen. Een ware tijdcapsule waar je in komt.