Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Amsterdam Museum aan de Amstel

Sinds begin maart is het Amsterdam Museum aan de Amstel te vinden, in het gebouw van de Hermitage. Tijdens een grootschalige renovatie van het monumentale Burgerweeshuis vindt het Amsterdam Museum hier zijn tijdelijke thuis. Er is een volledig nieuw aanbod aan tentoonstellingen, publieksprogramma’s en kinderactiviteiten. Het Amsterdam Museum toont hier een geheel nieuwe collectiepresentatie die naast de traditionele geschiedenis van Amsterdam ook veel ruimte biedt aan tegengeluiden en minder bekende en recentere geschiedenissen van de stad.

Panorama Amsterdam

In de nieuwe collectiepresentatie van het Amsterdam Museum: Panorama Amsterdam, een levende geschiedenis van de stad, staan ruim 250 objecten centraal die je een veelzijdig beeld geven van de vele geschiedenissen van de stad. Zowel klassieke iconen uit de stadscollectie, als nieuw of zelden getoond werk is te bewonderen. Bekenden en onbekenden vertellen verhalen over en geven perspectieven op het verleden van Amsterdam, hoe Amsterdam zich heeft gevormd en hoe deze stad zich nog steeds ontwikkelt. 

Afwisselende tentoonstellingen 

In wisselende tentoonstellingen zijn ook bewoners en liefhebbers van de stad aan het woord om ‘hun Amsterdam’ te laten zien. De dependance van het Amsterdam Museum aan de Amstel zal je met bekende objecten uit de collectie en nieuwe of minder bekende werken vooral laten zien dat er niet één geschiedenis van de stad is.

Toegankelijkheid

Bekijk hoe Amsterdam Museum aan de Amstel een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt.

Meer informatie