Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Kerstboom op de Dam

Traditiegetrouw staat ieder jaar de kerstboom weer op de Dam. Vanuit de Duitse Ardennen reist de kerstboom naar de hoofdstad, waar hij in december sierlijk wordt verlicht. Met zijn ongeveer 20 meter is de boom een imposante verschijning voor het Koninklijk Paleis en is hij versierd met meer dan 40.000 energiezuinige LED-lampjes. LET OP: De genoemde datum en tijd voor 2024 is onder voorbehoud en kunnen nog wijzigen.

Gratis entree

Kerstboom op de Dam

Data
za 7 dec17:30 - 19:00
Locatie
Koninklijk Paleis
Dam
1012 JS Amsterdam
Toon in Google Maps

Over de boom en ARTIS

Burgemeester Halsema zal de lampjes ontsteken. Een halfuur eerder speelt brassband Ritmo en daarna klinkt er muziek van Untailored Suits. Ondernemers op de Dam delen chocolademelk uit. 

De boom blijft tot en met begin januari op de Dam staan en daarna verhuist de boom van de Dam naar ARTIS. De stam en dikke takken gaan naar de olifanten, die worden blij van de geur en zij kunnen er mee spelen en sjouwen. De fijnere takken naar de hoefdieren.

Hart van de stad licht op

De kerstboom op de Dam en de prachtig verlichte Bijenkorf vormen gezamenlijk het middelpunt van alle feestelijke activiteiten die in de decembermaand in Amsterdam worden georganiseerd. Samen met de kerstdecoraties in de lantaarnpalen hullen zij het plein in prachtige kerstsferen.

Let op: De genoemde eindtijd is een indicatie.

Gratis entree

Kerstboom op de Dam

Data
za 7 dec17:30 - 19:00
Locatie
Koninklijk Paleis
Dam
1012 JS Amsterdam
Toon in Google Maps