Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Bezienswaardigheden

Oosterkerk

De Oosterkerk dateert uit 1671. De Oostelijke Eilanden waren toen het bruisende hart van de Amsterdamse scheepsbouw en zeehandel met de werven en pakhuizen van de Verenigde Oostindische Compagnie op Oostenburg en de werf van de Admiraliteit op Kattenburg. De kerk werd gebruikt voor de Hervormde eredienst tot het gebouw in de jaren zestig wegens bouwvalligheid gesloten moest worden. In 1969 kocht de Gemeente Amsterdam het monumentale gebouw voor het symbolische bedrag van één gulden.

In historische staat hersteld, geschikt voor evenementen

Na jarenlange leegstand werd het gebouw, op aandrang van buurtbewoners, voor dreigende sloop behoed en grotendeels in historische staat hersteld. In 2022 is Stadsherstel eigenaar geworden van de Oosterkerk.

Veelzijdig en onvergetelijk

De Oosterkerk is geschikt voor bruiloften, diners, recepties, congressen en lezingen. Ook voor theatervoorstellingen en concerten vormt deze kerk een onvergetelijke achtergrond. Speciale aandacht wordt er besteed aan buurtactiviteiten die soms zowel in de kerk als op het mooie plein aan de voorzijde van de kerk worden gehouden.

Expositie's en concerten 

In de Oosterkerk zijn er regelmatig wisselende tentoonstellingen te zien en vinden er concerten plaats. Kijk op de website van Stadsherstel voor een overzicht van culturele activiteiten in de Oosterkerk!