Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Bezienswaardigheden

Muiden

Met zijn rustige straatjes, sfeervolle cafés, groene stadswallen en schilderachtige haven biedt de oude vestingstad Muiden een betoverende aanblik. De geschiedenis van Muiden, gelegen aan het IJmeer, gaat terug tot de 10de eeuw. Muiden maakt deel uit van werelderfgoed De Stelling van Amsterdam: een 135 kilometer lang verdedigingswerk rondom Amsterdam. Sluip door de kazematten van het Muizenfort; een mooi beginpunt van een historische stadswandeling.

Ga mee naar de Middeleeuwen

In Muiden komen verleden, heden en toekomst bij elkaar. Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden is de middeleeuwse waterburcht het Muiderslot, wat zo tot de verbeelding spreekt dat het al vaak gebruikt is voor televisieprogramma’s die zich in de middeleeuwen afspelen. Het Muiderslot heeft een ophaalbrug, vijf torens, kantelen en schietgaten: je verwacht elk moment Koning Arthur tegen het lijf te lopen!

Nog niet genoeg avontuur? Neem dan vanaf Muiden het veer naar Forteiland Pampus. Dit door mensenhanden aangelegde eiland beschermde in vroeger tijden de haven van Amsterdam. Vanaf april tot oktober is Pampus geopend voor publiek. Weer terug in Muiden kun je heerlijk nagenieten in een van de gezellige kroegen of restaurants.

Bekijk de website van VVV Muiden voor meer informatie.