Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tours

Amsterdam Tourist Ferry

Stap aan boord van een van de traditionele boten van de Amsterdam Tourist Ferry en bezoek twee unieke Unesco-werelderfgoedlocaties in de buurt van Amsterdam: forteiland Pampus en het middeleeuwse kasteel Muiderslot.

Ontdek de Stelling van Amsterdam

De Stelling van Amsterdam is een cirkelvormige verdediging rond Amsterdam. Vaar naar twee unieke delen van de Stelling: forteiland Pampus, gebouwd om Amsterdam te verdedigen tegen aanvallen vanaf de ingang van de voormalige Zuiderzee, en Kasteel Muiderslot, een middeleeuws kasteel. Beide historische locaties hebben rondleidingen en een restaurant.

Reisinformatie

De boten vertrekken vanaf de steiger van Amsterdam Tourist Ferry in de nieuwste wijk IJburg van Amsterdam. Alle boten zijn voorzien van een bar, verwarming en toiletten. Je kunt zelfs je fiets aan boord meenemen en het omliggende Amsterdamse landschap ontdekken, inclusief de Vechtstreek. Een terugreis duurt iets meer dan vier uur.

Zaterdag 1 april starten we weer! We varen dan weer elk weekend naar Pampus en het Muiderslot. In mei, juni, juli en augustus varen we 4 dagen in de week!

Van 1 april t/m 29 oktober vaart de veerdienst elk weekend.

Elke zaterdag & zondag vertrek om 10.45 uur.

Vanaf 4 mei tot en met 3 september zijn er extra afvaarten op donderdag en vrijdag om 10:45. De boot is te boeken op de website.

Ga naar de Amsterdam Tourist Ferry website voor meer informatie, of download de Brochure Veerdienst Amsterdam .

Hoe gebruik je de Amsterdam Tourist Ferry met je City Card

Om deze locatie te bezoeken met je City Card, dien je vooraf een tijdslot te reserveren. Boek een tijdslot via deze link , reserveer je tijdslot en kies het 'I amsterdam City Card' ticket tijdens het afrekenen. Zorg ervoor dat uw City Card geldig is op het moment van je bezoek.