Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

Een dagje selfcare

Of je nu verzot bent op een healthy lifestyle of de eerste stap naar een betere versie van jezelf wil maken: wij helpen je met liefde aan de plekken die dat makkelijk (en leuker!) voor je maken. Lees snel welke gezonde hotspots in Amsterdam je bezocht moét hebben om je fysieke en mentale gezondheid een boost te geven.

Begin met een voedzaam ontbijt

Loop ‘s ochtends binnen bij een van de locaties van Yoghurt Barn voor een voedzaam ontbijt. Hier serveren ze onder meer overnight oats en yoghurt specials, zoals Energy Explosion met banaan, vijgen en gebrande amandelen. Daarnaast zijn er lactosevrije en vegan opties, zoals: soja-, kokos- en amandelyoghurt.

Trakteer jezelf op een detoxmassage

Geïnteresseerd in lichamelijke gezondheid? Probeer dan eens de ‘Deep Detox Massage’ van Het Massagehuys. Tijdens de behandeling focust de masseur op de lymfeklieren die zich in de hals, oksels, buikholte en liezen bevinden. Drink na afloop een vers gezet potje brandnetelthee. Tip: probeer ook eens de Spring Garden Scrub of de Avignon Scrub voor een zacht babyhuidje.

Kom tot rust in de kleurensauna

Een bezoekje aan de sauna doet je lichaam goed. Bij Spa Sport Hotel Zuiver hebben ze ook lichttherapie en een speciale kleurensauna, waar 7 kleuren licht worden gebruikt om je volledig tot rust te laten komen. Ook het proberen waard: de muzieksauna van Zuiver.

Doe je tegoed aan een goede lunch

VINNIES
Afbeelding van VINNIES

Van ambachtelijke broodjes tot huisgemaakte soepen en glutenvrije producten, met een groot aanbod biologische, vegetarische en vegan keuzes. Probeer bij Vinnies de overnight oats of de polenta and cherry cake. Bij Lavinia's serveren ze een heerlijke zalm spelt pizza of banana pancakes in een speels en bohemian interieur. Hier ga je heen om verantwoord te smullen in de ochtend of middag!

  • Lavinia | Kerkstraat 176 & Amstelveenseweg 192

Pak je koffer en ga op detoxvakantie

Als je lijf niet genoeg heeft aan een detoxprogramma om weer bij zinnen te komen, loop dan eens binnen bij Zest for life. Want hier worden korte metten gemaakt met fysieke en mentale klachten. Deze spot biedt niet alleen detoxbehandelingen aan, maar ook detoxreizen. Tijdens zo’n detoxvakantie verblijf je een week lang in een knus kuurhotel, omringd door de schitterende, Turkse natuur. De detox zelf bestaat uit fruit- en groentesappen, kruidenthee en diverse sportactiviteiten. Na zeven dagen sta je weer als herboren op Schiphol.

Eet je buikje gezond rond in de avond

Afbeelding van meatless district amsterdam

Bij Meatless District worden er geen compromissen gemaakt als het op smaak aankomt. Alles op het menu is namelijk vegan, rijkelijk voorzien van groente én om je vingers bij af te likken. De kaart wisselt regelmatig, maar denk aan gerechten als roze risotto met biet en dragon. Een andere healthy hotspots waarbij je kunt aankloppen voor een heerlijk diner is The Meets.

  • The Meets | Sumatrastraat 28