Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Winkels

Vatfree.com

Woon je (tijdelijk) buiten de EU? Dankzij een speciale EU-regeling kun je als reiziger de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW) terugvorderen van aankopen die je meeneemt naar uw thuisland. Tarieven en regels kunnen verschillen per land. Download de vatfree.com app in iOs of Android en start direct met het terug vragen van btw. Vind meer dan 55.000 participerende winkels in de app, registreer en fotografeer al je aankoopbonnen en blijf op de hoogte van de teruggave status. Let op: Voordat jij de btw terug claimt dien je eerst een stempel bij de Douane te halen wanneer je terugvliegt.

Hoe vraag jij jouw btw terug?

Stap 1: Verzamel ál uw aankoopbonnen

Bewaar álle bonnen en/of tax-free formulieren van 55.000+ meewerkende (web)shops. Je kunt deze winkels makkelijk vinden via de mobiele app en op de pagina 'where to shop tax-free' op www.vatfree.com.

Stap 2: Registreer ál jouw bonnen bij Vatfree.com

Registreer jouw bonnen via de vatfree.com mobiele app op iOs of Android, of via de website. Je wordt door het proces geleid voor een snelle en efficiënte afhandeling. Zo ziet je bijvoorbeeld hoeveel je terug krijgt. Daarnaast blijf jij op de hoogte van de afhandeling door middel van notificaties en/of emails.

Stap 3: Laat jouw bonnen valideren bij de douane

Haal een stempel vóórdat je de EU verlaat

Bij vertrek uit de EU, voordat je incheckt, bezoek je een speciaal Douane loket om jouw bonnen van een ‘Tax free Validation Stamp' te laten voorzien. De stempel verklaart dat je de BTW mag terug vragen aangezien je op dat moment de producten exporteert en mee naar huis neemt. Bonnen zonder stempel worden niet in behandeling nemen. De douane kan je vragen de goederen te tonen voordat zij jouw bon afstempelen.

Stap 4: Upload een foto van de afgestempelde bonnen met de vatfree.com app*

Open de vatfree.com app en maak een foto van de originele, afgestempelde aankoopbonnen. Je kunt ook via de website de foto's uploaden wanneer je geen mobiele app wenst te gebruiken.

Vatfree.com houd jeop de hoogte van het hele process via e-mail, uw accountpagina en/of mobile app.

Om veiligheidsredenen zullen we je vragen je betaalgegevens te bevestigen wanneer jouw terugbetaling (de ‘refund’) klaar staat. Vervolgens maken wij het geld aan je over.

* Bij sommige winkels ontvang je een digitale taxfreebon waarop je een QR-code ziet (POPr™ ). Open de camera van jouw telefoon en scan deze QR-code voor een snelle en veilige btw-teruggave afhandeling. 

Teruggave van btw is alleen mogelijk bij vatfree.com partners en meewerkende winkels omdat EU-wetgeving winkels niet verplicht om mee te werken aan btw-teruggave. Vindt de volledige lijst van deelnemende winkels in de pagina 'Where to shop tax free' én in de vatfree.com mobiele app voor iOS en Android.