Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Plein Theater

Plein Theater is het podium van de wereld om ons heen. Een uniek theater in Amsterdam Oost met een actueel en divers programma voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Theater

De programmering bestaat uit kleinschalige en intieme voorstellingen met moderne dans, jeugdtheater, hedendaagse kamermuziek en experimenteel theater. Hier staan toptheatergroepen op het podium, maar ook jonge, talentvolle makers die ervaring op kunnen doen en de ruimte krijgen om te experimenteren. 

Het productiehuis van Plein Theater maakt daarnaast theaterprojecten die aansluiten bij historische en maatschappelijke thema’s van de wereld om ons heen.

Eetlokaal

In het gezellige Eetlokaal van het Plein Theater op het Sajetplein te Amsterdam Oost kookt chef Omar Alexis Parra Ramirez Latijns-Amerikaanse en Colombiaanse gerechten. Van dinsdag t/m zondag van 12:00 tot 21:00 staat hij en zijn team voor je klaar met een bak koffie en lekkers, lunch en diner.

Er is een terras en voor kinderen is er een speeltuin met fietsjes, brommertjes en autootjes. Ook zijn er zijn boekjes, spelletjes en stoepkrijt om mee te spelen. Binnen is het er warm en goed vertoeven in het souterrain, dat in 1871 is gebouwd als personeelskantine van het voormalig Amstelbrouwerij Complex aan de Mauritskade.

Binnen exposeert werk van kunstenaars uit Amsterdam Oost.

Toegankelijkheid

Bekijk hoe het Pleintheater een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt

Meer informatie