Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tentoonstellingen

Moederkoek

We waren ooit allemaal verbonden aan een placenta - en toch weten we er zo weinig over dit orgaan. De dualiteit van de placenta, die moeder en kind zowel verbindt als scheidt, maakt haar voor kunstenaar Farah Widmer tot een symbool voor de poreuze grenzen tussen een persoon en de ander. Deze relatie wordt verbeeld door placenta's die Widmer heeft gemaakt uit keramiek en uit poëzie. Locatie: NDSM-Fuse, NDSM-Plein 29, Amsterdam.

Gratis entree

Moederkoek

Data
zo 19 mei12:00 - 18:00
Meer data
Locatie
NDSMloods - ITW
Scheepsbouwkade 6
1033 WC Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons

Programma rond de filosofie van de placenta

In een lang gedicht, een "placenta in gedichtvorm", omschrijft Widmer met experimentele vorm de vervaagde grens tussen haar en haar overleden moeder. In het kader van dit thema geeft Rodante van der Waal, activiste, filosofe en vroedvrouw, een lezing over de filosofie van de placenta. Cynthia Dorrestijn omschrijft tijdens haar lezing het wederzijdse creëren van haar en haar babys waarneming tijdens de kraamtijd en daagt het publiek uit om de eigen grenzen van binnen en buiten op de proef te stellen.

Door de realistische beelden te laten zien, brengt Widmer op een artistieke manier medische kennis aan het publiek. Dit wordt op sensorische wijze ondersteund van een workshop, gegeven door kunstenaar en verloskundige Nikki Oosterveen. Hierbij krijgen deelnemers, aan de hand van echte placenta's, de kans om het orgaan en zijn werking tastend te ontdekkend.

Randprogramma rond de expositie

Naast de tentoonstellingen zijn er nog drie andere evenementen op onderstaande data.

- 11 mei 16:30 Lezing "De filosofie van de placenta" Rodante van der Waal

- 12 mei 16:30 Lezing "De geboorte van een moeder" Cynthia Dorrestijn

- 18 mei 14:00 Workshop "Placenta met de handen ontdekken" Nikki Oosterveen

Data en tijden

zaterdag 18 mei12:00 - 18:00
zondag 19 mei12:00 - 18:00
Gratis entree

Moederkoek

Data
zo 19 mei12:00 - 18:00
Meer data
Locatie
NDSMloods - ITW
Scheepsbouwkade 6
1033 WC Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons