Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Betje Wolff Museum

In de voormalige pastorie van de N.H.-kerk in Middenbeemster zetelt sinds 1950 het "Betje Wolff Museum". De naam van dit museum is ontleend aan de bekende 18de-eeuwse schrijfster Elizabeth Wolff, geboren Bekker, die gedurende haar huwelijk met dominee Adrianus Wolff (1759 - 1777) in de pastorie heeft gewoond.

Stijlkamers

Het museum biedt een groot aantal stijlkamers uit verschillende periodes en brengt drie eeuwen wooncultuur van Beemster en omgeving tot leven. Verder kent het museum een in 18e-eeuwse stijl gerestaureerde pastorietuin. In de zomer worden wisselende tentoonstellingen georganiseerd.

Kipperust

Op de zolder bevindt zich het in 1953 geheel gerestaureerde studeer- en boekenkamertje van Betje, door haarzelf 'Kipperust' genoemd. De bibliotheek bevat naast de zo goed als volledige uitgaven van het werk van Betje Wolff en haar levensvriendin Aagje Deken, veel lectuur welke eenmaal tot de boekenschat van Betje behoorde.

Bezoekers kunnen aan de hand van een rijkelijk geïllustreerd gidsje vrij door het museum lopen. Voor groepen bestaat de mogelijkheid om een inleiding en/of rondleiding te krijgen, Daarnaast biedt het museum nog tal van andere faciliteiten. Als gevolg van de historische inrichting van het pand is Museum Betje Wolff beperkt toegankelijk voor minder validen.

Kaartverkoop alleen online i.v.m. coronamaatregel.